Odgovor Čalhanoglua na gađanje svinjetinom

Odgovor Čalhanoglua na gađanje svinjetinom

Temperamentno navijanje, koreografije, pa i umerene provokacije navijača su ono što između ostalog čini fudbal tako zanimljivom igrom i često je interesantno gledati kakve sve načine nalaze “tifozi” ne bi li omeli protivničke igrače na terenu. Ali poznato je da navijači često umeju i da preteraju vređajući protivničke igrače i navijače. Sećate se reakcije beka Barselone Danija Alvesa, u situaciji o kojoj smo već pisali na našem sajtu, kada mu je na gostovanju na “El Madrigalu” doletela banana koju su bacili navijači Viljareala, kako bi ga isprovocirali tim rasističkim ispadom. On se, naprotiv, nije iznervirao, već je smireno oljustio koru i pojeo jedan griz.
Bajer Leverkuzen i Šalke su 29. novembra 2015. godine odigrali u derbiju 13. kola Bundeslige 1:1, a jedan od poteza koji je obeležio susret bio je onaj Hakana Čalhanoglua. Nije reč o nekoj majstoriji s loptom, već rekaciji vrednoj divljenja prema bezobraznoj provokaciji navijača Šalkea. Tokom utakmice u Leverkuzenu, Tokom utakmice u Leverkuzenu, gostujući navijači su u jednoj situaciji kada je trebalo da bude izveden korner za Leverkuzen, gađali Hakana Čalhanoglua sendvičom sa svinjetinom želeći na taj način da ga isprovociraju ili omalovaže njegovu veroispovest. Međutim, “doktor za slobodnjake” nije dozvolio sebi da bude izbačen iz takta zbog ovog vandalskog čina, postupio je veoma civilizovano i njegova reakcija zaslužuje veliko poštovanje. Pokupio je turski reprezentativac, inače rođen u nemačkom gradu Manhajm, ostatke hleba i mesa sa zemlje, poljubio hranu i izneo je sa terena.gostujući navijači su u jednoj situaciji kada je trebalo da bude izveden korner za Leverkuzen, gađali Hakana Čalhanoglua sendvičom sa svinjetinom želeći na taj način da ga isprovociraju ili omalovaže njegovu veroispovest.
Međutim, “doktor za slobodnjake” nije dozvolio sebi da bude izbačen iz takta zbog ovog vandalskog čina, postupio je veoma civilizovano i njegova reakcija zaslužuje veliko poštovanje. Pokupio je turski reprezentativac, inače rođen u nemačkom gradu Manhajm, ostatke hleba i mesa sa zemlje, poljubio hranu i izneo je sa terena.
Iako ovaj gest naizgled nije vredan pažnje, iako se odmah razvila polemika da li je tada mlađani Turčin uradio nešto što je deo kulture i običaja u Turskoj ili se solidarisao sa gladnima… ono što ovaj potez čini tako velikim je to što je momak sa jedva dvadeset i jednom godinom na najbolji način umeo da odgovori onima koji su pokušali da ga vređaju na verskoj osnovi. Za svoj potez dobio je oduševljenje navijača širom sveta, najviše Muslimana, i pohvale za zrelost koju je pokazao, a nemački mediji su u superlativima pisali o ovom činu.
Podsetite se poštovanja koje je mladi Hakan Čalhanoglu ukazao hlebu i na najbolji mogući način odgovorio na provokaciju protivničkih navijača:

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This