„Pecanje“ zbog koga „Nole“ nije došao do titule na Rolan Garosu 2013.

Pecanje zbog koga Nole nije došao do titule na Rolan Garosu 2013.

Novak Đoković nije uspeo da eliminiše Rafaela Nadala sa Rolan Garosa 2013. godine, izgubivši u polufinalu posle pet setova i velike borbe, ali će taj duel pored mnogih sjajnih poena biti još dugo pamćen i zbog velike greške u odlučujućem setu, koja je “Noleta” verovatno koštala šampionske titule u Parizu.
Imao je u tom spektakularnom meču na pariskoj šljaci Novak brejk prednosti u petom setu i pri vođstvu od 4:3 je servirao. Rezultat je bio 40:40, gem je dugo trajao i svima je bilo jasno da će možda biti i odlučujući u celom susretu. Đoković je u toj razmeni udaraca naterao svog rivala na defanzivu, a “Rafa” je potom poslao jednu lopticu visoko i blizu mreže. Nije imao više šta da traži Španac u tom poenu, trebalo je da usledi lagani smeč za prednost tada najboljeg igrača sveta, ali se Novak jednostavno – previše zatrčao ka mreži i umesto da na očekivani način poentira, njegov trk ga je skupo koštao.

Mnogi su posle ovog poena “napali” Nadala, govoreći da je nesportski postupio zato što je “tužio” Novak kod sudije, ali je činjenica da bi većina tenisera, pa i sportista u sličnoj situaciji postupili isto i da je Đoković zaista telom dotakao mrežu pre nego što je poen i zvanično bio završen.
Trenutak kada je Rafael Nadal „tužio“ Đokovića kod sudije.

Lopticu jeste poslao u suparničko polje, ali pre nego što je ona po drugi put dotakla zemlju, Novak se “upecao”, telom je dotakao mrežu, što je po teniskim pravilima zabranjeno, pa je sudija Paskal Maria uz konstataciju “da mu je žao” poen dodelio Nadalu. Umesto da u tom trenutku “Nole” povede u gemu i dođe na korak od vođstva od 5:3 u odlučujućem setu, poveo je Nadal, koji je nedugo zatim napravio brejk, izjednačio na 4:4, a posle još pola sata borbe, došao i do velikog trijumfa i plasmana u finale Rolan Garosa. Mnogi su posle ovog poena “napali” Nadala, govoreći da je nesportski postupio zato što je “tužio” Novaka kod sudije, ali je činjenica da bi većina tenisera, pa i sportista u sličnoj situaciji postupili isto i da je Đoković zaista telom dotakao mrežu pre nego što je poen i zvanično bio završen.
Podsetite se situacije koja se ne viđe često na teniskim terenima i poena koji je verovatno koštao Novaka Đokovića osvajanja Rolan Garosa 2013. godine.

loading…
Prethodni tekstKako je Žigić doneo Birmingemu Liga kup
Sledeći tekstNajčuveniji gol u derbijima – Kako je Šestić „nasamario“ Borotu