Perfektna asistencija Miloša Teodosića koju nije „krunisao“ Bogdanović

Bili su blizu košarkaši Srbije „čudu“ u tom duelu i pobedi protiv „Dream team“-a, ali su Amerikanci, ipak, posle velike borbe trijumfovali sa 94:91 u meču grupne faze Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Pamtiće se taj meč još dosta dugo, jer je na njemu viđeno puno fantastičnih poteza. O savršenoj akciji reprezentativaca Srbije već smo pisali ranije, a danas je došlo vreme da se podsetimo jednog „nestvarnog“ poteza Miloša Teodosića.
Igrao se finiš duela, Amerikanci su imali 5 poena prednosti, a reprezentativci Srbije bili su u napadu. Miloš Teodosić je posle uručenja Bogdana Bogdanovića i blokade Nikole Jokića, odlično „razdvojio“ odbranu Amerikanaca i krenuo u prodor. Ipak, Drejmond Grin tada radi ono što je uvek u karijeri najbolje radio, „zapušava rupu“ u odbrani Amerikanaca i sprečava Teodosića da lagano poentira na obruču. Činilo se u tim trenucima da Miloš Teodosić nije u dobroj poziciji da nađe kvalitetno rešenje, ali to su mogli da pomisle samo oni koji nisu poznavali koliku „magiju“ poseduje ovaj košarkaš.

Miloš Teodosić imao je "magično" dodavanje na meču protiv "Dream team"-a.
Miloš Teodosić imao je „magično“ dodavanje na meču protiv „Dream team“-a.

Miloš Teodosić u skoku, dok Grin blokira njegov eventualni pokušaj polaganja, šalje loptu iza leđa pravo u ruke Bogdana Bogdanovića, koji se nalazio potpuno sam izvan linije za tri poena. Bilo je to fantastično dodavanje, koje verovatno niko na terenu nije mogao da predvidi, a nažalost po sve navijače reprezentacije Srbije Bogdanović nije pogodio otvoren šut za tri poena i nije uspeo da „kruniše“ savršeno dodavanje Teodosića. Ipak, promašaj Bogdanovića nije ni na koji način umanjio prelepu asistenciju Teodosića, koje je kasnije u pojedinim kompilacijama izabrano za jedan od najlepših poteza košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
Kako je izgledalo perfektno dodavanje Teodosića koje nažalost pogotkom nije „krunisao“ Bogdan Bogdanović, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This