Poen posle kojeg publika nije mogla da stane sa ovacijama

Poen posle koga publika nije mogla da stane sa ovacijama
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U osmini finala Českog opena 2015. godine u Olomucu, koji se igrao u okviru stonotensike Major serije Svetskog tura, sastali su se Šveđanin Par Jerel i Francuz Adrien Matane. Iako to verovatno mnogi ne bi očekivali, ispostaviće se da će se duel dvojice stonotenisera koji nisu toliko poznati široj stonoteniskoj publici pretvoriti u pravi spektakl.
Bio je to veoma neizvestan meč, koji je potrajao svih 7 setova, a vrhunac umeća dvojice stonotenisera viđen je baš u finišu tog odlučujućeg dela igre. Pri rezultatu 10:10 u sedmom setu, Par Jerel je svojim servisom započeo poen za koji će se ispostaviti da će obići sportske vesti širom planete. Odmah pošto mu je protivnik vratio servis, Jerel je sjajnom forhend dijagonalom preuzeo inicijativu u poenu i oterao Matanea daleko od stola. Možda su mnogi tada očekivali brz kraj poena, pošto je Šveđanin slao sjajne udarce na protivničku stranu stola, ali iako se nalazio na nekoliko metara od stola, Francuz se sjajno branio i svaki udarac Jerela lagano vraćao na protivničku stranu stola. Kako je vreme odmicalo, Par Jerel je sve snažnije napadao, ali se Matane sve umešnije branio, pa se poen odužio.

Par Jerel osvojio je fantastičan poen protiv Matanea.
Par Jerel osvojio je fantastičan poen protiv Matanea.

Nastavili su u istom tempu dvojica stonotenisera i u narednih preko 80 udaraca koji su potrajali preko 70 sekundi. U tim trenucima bilo je očigledno da se Šveđanin prilično umorio, pa je narednih nekoliko udaraca, koji će se ispostaviti da su završni u poenu, odigrao vidno iscrpljen i vrlo čudnom tehnikom. Ipak, uspeo je posle 91. udarca i preko 90 sekundi igre nekako da „probije odbranu“ Matanea i konačno osvoji poen. Publika u Olomucu bila je oduševljena viđenim poenom, pa je dvojicu stonotenisera nagradila velikim jednomunitnim ovacijama, što nije nešto što se prečesto viđa na stonoteniskim borilištima. Zanimljivo je da je tokom tih ovacija Par Jerel „jedva“ stajao na nogama, pokušavao da dođe do daha i nekako prikupi snagu za nastavak susreta. Čini se da je Matane lakše podneo velike napore tog poena, ali je i pored toga na kraju ipak izgubio susret, pošto je Jerel slavio u tom setu sa 17:15. Zanimljivo je i da su mnogi ljubitelji stonog tenisa zamerili Francuzu što se tokom celog poena isključivo branio i što ni jednog trenutka nije ni pokušao da iz kontre odigra neki malo riskantniji udarac.
U mnogim kompilacijama najlepših stonoteniskih poena, onaj koji su odigrali Par Jerel i Adrien Matane zauzima veoma visoko mesto, a kako je izgledao ovaj prelep poen, koji je i jedan od najdužih ikada viđenih, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstŠut u međunožje koji je isterao rasizam iz fudbala
Sledeći tekstRobert Levandovski – „Petarda“ za 9 minuta