Pol Gaskojn – Žuti karton sudiji

Pola Gaskojna čini se da nema ko nije voleo… mnogi su ga voleli zbog njegovog fudbalskog umeća, ali se čini da ga je više ljudi volelo zbog ludorija koje je izvodio na terenu i van njega. Igrač koji je publiku dovodio do ludila fudbalskim majstorijama, Pol Gaskojn - Žuti karton sudiji.ali i nedostatkom respekta prema potivnicima, ponekad i prema sudijama.
30. decembara 1995. godine u škotskom prvenstvu sastali su se Rendžers i Hibernijan. Utakmica je obilovala golovima, i to u mreži Hibernijana, ali je taj susret obeležilo nešto sasvim drugo. Naime, sudija Daglas Smit u jednom trenutku ispustio je žuti karton, što nije promaklo popularnom „Gazi“. On ga je uzeo i krenuo ka sudiji, a zatim zastao, podigao i „dodelio“ Smitu žuti karton, pa tek onda mu ga vratio. Bio je to jedan od retkih žutih kartona kome su se obradovali i domaći i gostujući navijači, ali sudija očigledno nije imao smisla za humor i zbog ovakvog ponašanja „uzvratio“ je Gaskojnu, pa je i on požuteo.

Pogledajte kako je „Gaza“ svojim mangupskim potezom, koji su kasnije mnogi bezuspešno pokušavali da kopiraju, uspeo da zaseni 7 golova koji su tog dana završili u mreži Hibernijana.

Author: Miloš

Share This Post On

2 Comments

  1. Pol je velika legenda i po mnogima jedan od najboljih. Ovaj fol je smekerski ali sudija je ispao papak teski.

    Post a Reply
    • Sudija je očigledno bez smisla za humor. 🙂

      Post a Reply

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This