Pomoć protivniku, a onda nokaut

Pomoć protivniku, a onda nokaut
Pomoć protivniku, a onda nokaut

MMA je jedan od najsurovijih sportova za koji se najviše vezuje nasilje, žestoki momci i publika koja „želi samo da vidi krv“. Ipak, i u ovom sportu i pored teatralnih najava punih agresije i navodne mržnje među protivnicima, a sve u službi biznisa, mnogo je sportskih poteza vrednih divljenja u toku samih borbi. a naročito nakon njih. Jedan od takvih privukao je dosta pažnje i oduševio ljubitelje ovog borilačkog sporta i sporta uopšte.
U februaru 2017. godine, u Nemačkoj, tokom turnira „MMA fight night“ borac Arkadiuš Vroblevski je iščašio rame pokušavši jednu neuspelu kombinaciju udaraca na samom početku borbe. Sudija meča je odmah prekinuo borbu, a onda je gledao pored borilišta tražeći pomoć za ovog nesrećnog borca. Međutim, protivnik Vroblevskog, Pata Čapelija, nije gubio vreme, on je pritrčao i uhvatio ga za povređenu ruku, povukao je jednim brzim trzajem i na oduševljenje svih vratio mu ruku na mesto. Ovo je bilo dovoljno da Vroblevski može da nastavi meč i on je stegao ruku svom protivniku u znak zahvalnosti za ovaj divni gest. Možda ne bi bilo po pravilima u nekim drugim zemljama, ali sudija je bez problema dozvolio da se borba nastavi kada se uverio i dobio saglasnost od borca da je sada sve u redu sa njegovim ramenom.

Pata Čapelija namestio je protivniku rame i tako mu pomogao da nastavi borbu.
Pata Čapelija namestio je protivniku rame i tako mu pomogao da nastavi borbu.

Ne samo da je ovim činom pokazao koliko je veliki čovek, Pata Čapelija je vrlo brzo pokazao koliko je bolji borac, jer je već posle par minuta nokautirao protivnika kome je pomogao da borbu nastavi, tehničkim nokautom u prvoj rundi. Možda ovo nije bio atraktivan meč prepun odličnih udaraca, ali publika je svakako imala priliku da vidi fer-plej potez vredan divljenja. Sigurno nešto što se na sportskim terenima ne može videti svakog dana, a naročito ne u borilištima i ringovima.
Podsetite se kako je Pata Čapelija svom protivniku u sred borbe namestio rame i tako mu omogućio da nastavi meč:

Prethodni tekst„Potera“ za jajolikom loptom
Sledeći tekstKada je „duh“ Majka Tajsona „ušao“ u Ivana Redkača