Predivan gest Oliver Kana koji se ne zaboravlja

Posle finala lige šampiona 2001, Oliver Kan je prišao uplakanom Santijagu Kanjizaresu kome je javljeno da mu je preminula majka i učinio gest koji se ne zaboravlja

Bajern Minhen je 2001. godine protiv Valensije na San Siru odnosno Đuzepe Meaci, nakon produžetaka i boljeg izvodjenja jedanaesteraca osvojio “ušati pehar” po četvrti put u svojoj istoriji. Ali to finale će se zauvek pamtiti po jednom od najemotivnijih događaja u istoriji fudbala.
Na poluvremenu su golmanu Valensije Santijagu Kanjizaresu javili da mu je preminula majka, posle penala ga je sve stiglo i počeo је da plače, a onda je Oliver Kan u jeku slavlja fudbalera Bajerna ipak odlučio da prvo priđe španskom golmanu… ostalo je istorija. „Nemoj da plačeš, tvoja majka te sada gleda i ponosna je što je rodila tako velikog golmana.“ – Pokušao je bar malo Kan da uteši Kanjizaresa.
Za ovaj neverovatan, pre svega ljudski gest, Oliver Kan je na kraju godine nagrađen fer plej nagradom. Pogledajte i podsetite se ovog vrlo emotivnog snimka, koji je obišao planetu i bio glavna vest sa finala lige šampiona 2001. godine.

Prethodni tekstVeliki i mali – Manute Bol i Tajron Magzi Bogz
Sledeći tekstHelmut Dukadam – Čovek koji je srušio Barselonu