„Rabona“ Andresa Vaskeza

  StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

  Andres Vaskez, bivši fudbaler rođen u Peruu, koji je odrastao u Švedskoj, gde je bio i član nacionalnog tima u mlađim kategorijama, nije neko fudbalsko ime koje se danas pamti. Ipak, iako je imao relativno kratku profesionalnu karijeru, u kojoj je nastupao samo za klubove u Švedskoj i Švarcaskoj, Vaskez je uspeo jednim pogotkom da skrene pažnju fudbalske javnosti i da učini da se taj njegov gol „vrti“ na mnogim sportskim kompilacijama….
  7. maja 2007. godine, u pobedi njegovog Geteborga na gostovanju Erebru od 4:0, Andres Vaskez je postigao svoj prvi gol u profesionalnoj fudbalskoj karijeri i to kakav… Tada još uvek tinejdžer, Andres Vaskez je uspeo da oduzme loptu protivničkom igraču na tridesetak metara od gola domaćeg tima, a potom je krenuo ka šesnaestercu protivnika.

  Andres Vaskez postigao je prelep gol na meču protiv Erebra.
  Andres Vaskez postigao je prelep gol na meču protiv Erebra.

  Kada je stigao blizu samog roglja šesnaestarca, Andres Vaskez se odlučuje da izvede „rabonu“. Iako će mnogi reći da je da je ta njegova „rabona“ izgledala nekako nespretno, a da je on zapravo samo želeo da centrira, Vaskez uspeva da pošalje loptu idealno, a ona posle prelepog leta vara golmana Erebra i pod prečku završava u golu domaćeg tima. Bio je to zaista fantastičan pogodak, koji je oduševio navijače Geteborga, a oni su gotovo svi momentalno poskakali sa svojih mesta, ali i posle kojeg je Andres Vaskez dobio zaslužene aplauze i od mnogih objektivnih navijača Erebra.
  Mnogi se se kasnije usudili da ovaj gol uvrste među najlepše ikada viđene na fudbalskom terenu, a vi prosudite sami da li su takve ocene realne ili, ipak, malo preterane. Međutim, kakvo god mišljenje o ovom golu imali, verovatno će se većina složiti da će teško iko ikada postići lepši debitantski gol u profesionalnoj karijeri od Andresa Vaskeza, a kako je izgledao taj prelep pogodak posle „rabone“ ovog momka rođenog u Južnoj Americi, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

  Prethodni tekstKontakt
  Sledeći tekstDominator – Dominik Hašek