Rikardo Orsolini – Dribling koji obara s nogu, bukvalno!

Rikardo Orsolini – Dribling koji obara s nogu, bukvalno!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada Juventus kupi mladog igrača to obično znači da je momak veliki talenat. Za Rikarda Orsolinija je u junu 2017. godine “Stara Dama” izdvojila 6 miliona evra, plus 4 za razne vrste mogućih bonusa. A tek mu je bilo 20 godina. Međutim, nije bez razloga Juve izbrojao toliki novac…
Rikardo Orsolini je produkt Askolijeve akademije, a kao izuzetno talentovan igrač, za prvi tim debitovao je već u sezoni 2015/16. Za ekipu Askolija sakupio je 50 nastupa pre nego što je prešao u Torino i odmah prosleđen na pozajmicu. Prepoznali su skauti Juventusa da krilo Askolija ima brzinu, da je psihički veoma stabilan igrač i da ima neverovatan talenat za rešavanje situacija jedan na jedan, odnosno dribling. A jedan takav pokazao je na utakmici protiv Specije, odigranoj u sezoni 2016/17. Rikardo Orsolini je imao puno motiva za dokazivanje tog 2. oktobra, jer se već “šuškalo” da ponude spremaju velikani poput Čelsija i Juventusa, pa se sa tim motivima trudio da ih definitivno ubedi da je vredan “razbijanja kasice prasice”. Malo ko bi van Italije i obratio pažnju na meč između Askolija i Specije odigranoj u Seriji B da igrači kao gore pomenuti ne naprave nešto što se retko viđa. A finta koju je Orsolini izveo ne viđa se često i to ne samo na terenima u drugoj italijanskoj ligi, već i u najjačim šampionatima na svetu.

Rikardo Orsolini je izveo fantastičan dribling na meču protiv Specije. Photo: LaPresse - Roberto Settonce
Rikardo Orsolini je izveo fantastičan dribling na meču protiv Specije. Photo: LaPresse – Roberto Settonce

Nakon izvedenog auta, Orsolini je razmenio pas sa Pekorinijem, a onda krenuo da “ponižava” odbrambenog igrača Specije Miljiorea, koji se našao ispred njega. Prvo mu je hitrim potezom proturio loptu korz noge, a kada je ovaj teturajući se pokušao da se vrati u duel, Orsolini je “zavrnuo” loptu pored njega tako da je ovaj potpuno izbačen iz ravnoteže pao na travu, udarivši glavom u zemlju. Bila je to veoma komična situacija, ali i situacija koja je zadivila publiku na stadionu kao i sve koji su pogledali ovaj video. Nažalost Orsolini u nastavku akcije nije uspeo da predribla sledećeg igrača, već se malo spetljao, ali ipak sačuvao loptu, dok ga iznervirani protivnički igrači nisu faulirali.
Bio je to jedan od najboljih driblinga viđenih te sezone uključujući i najjače fudbalske lige u kojima su nastupali majstori fudbala poput Mesija i Ronalda. A kada se uzme u obzir da ga je izveo igrač sa nepunih 20 godina onda još više dobija na značaju. Podsetite se kako je izgledao fenomenalni dribling Rikarda Orsolinija koji protivniku srećom nije slomio ništa, osim možda volje da nastavi da se bavi fudbalom.

Prethodni tekstFantastičan okret Majkla Džordana
Sledeći tekstDag Kristi i Rik Foks – Velika tuča na pripremnom duelu