Ronaldinjovo žongliranje o prečku

Ronaldinjovo žongliranje o prečku

Možete li da se setite kako ste pre više od 10 godina gledali snimak na kojem Ronaldinjo obuva nove kopačke, pa pogađa prečku jednom, pa drugi, pa treći, pa četvrti put? Da li ste taj klip „uhvatili“ u pravom momentu na TV-u ili ste „vrteli“ taj snimak na YouTube mreži? Ili ste ga možda „skinuli“ sa neta, pa do besvesti na kompijuteru i mobilnom telefonu kliktali na „repeat“ u media player-u?
Naravno, teško je setiti se, ali je lako oživeti oduševljenje kojim je ceo svet gledao kako Ronaldinjo pleše sa loptom na pomoćnom stadionu Barselone i čini nemoguće. Očekivano, mnogi nisu verovali onome što vide, već su podsećali da je u pitanju samo reklama, loša montaža, uočavali da lopta izlazi iz kadra. U svakom slučaju, sećanje na ovaj snimak ostaće jedna od Ronaldinjovo žongliranje o prečkunajčešćih asocijacija na umeće Brazilca, koji je širom sveta mamio ljude da zavole Barselonu i pre njene revolucionarne tika-taka igre.
Uz to, ostaće zapamćeno da je ovaj snimak postao prvi u istoriji YouTube-a sa milion pregleda. Sada to možda ne deluje kao ogromna cifra, ali treba podsetiti da je ovo Ronaldinjovo umeće „okačeno“ na YouTube u oktobru 2005. godine, samo godinu dana nakon osnivanja Facebooka (ko je tada uopšte imao profil?) i pet meseci pre stvaranja Twittera.
Posle toliko godina Sportska sećanja ponovo pokreću „lavinu“… pogledajte snimak i recite nam, da li je montaža ili mislite da je Ronaldinjo ovo stvarno mogao da uradi?

Prethodni tekstRadivoj Korać – Dovoljno je reći Žućko
Sledeći tekstNajveći Italijanski automobilista svih vremena – Alberto Askari