Rud van Nistelroj – Solo golčina

Rud van Nistelroj – Solo golčina
Rud van Nistelroj – Solo golčina
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Rud van Nistelroj je 2000. godine trebalo da obori klupski rekord i potpiše za Mančester Junajted za tada ogromnih 18,5 miliona funti. Četiri dana pred zvanično predstavljanje pojavila se vest koja dovodi u pitanje fizičku spremu Holanđanina. To je odložilo potpisivanje. Da bi transfer ubrzo propao, jer PSV nije pristao na dalje medicinsko testiranje. Već sutra van Nistelroj je na treningu doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata što ga je odvojilo od terena na gotovo celu sezonu. Kako je sam Rud kasnije prepričavao, Ser Aleks nije odustao od njega. Rekao mu je da radi na svom oporavku i da će na kraju postati igrač Junajteda. Tako je i bilo. Godinu dana kasnije van Nistelroj je došao na „Teatar Snova“. I čekanje se zaista isplatilo. Na 150 utakmica u dresu Junajteda Holanđanin je postigao 95 golova pre nego što je crveni zamenio belim dresom Reala iz Madrida…

Junajted je ubedljivo savladao Fulam

Rud van Nistelroj je bio sjajan fudbaler, nemilosrdni golgeter, snažan, okretan, a tehnički izuzetno potkovan. Golove je postizao sa obe noge, dok mu je zbog snage i visine udarac glavom bio gotovo nezaustavljiv. Ali i pored svih golova koje je postigao u periodu kada je nastupao na „Ostrvu“, navijačima Mančestera gotovo uvek će na pamet prvo pasti onaj protiv Fulama. To nije bio gol, to je bilo remek delo!

Ferguson je verovao u van Nistelroja.
Ferguson je verovao u van Nistelroja.

Tog 22. marta 2003. godine Mančester Junajted je na svom stadionu dočekao ekipu Fulama u okviru Premijer lige. Sama činjenica da je na kraju sezone domaćin završio na prvoj poziciji, dok je gost bio četrnaesti na tabeli, nije dovodila u pitanje pobednika ovog meča. Fulam je ispraćen u London sa tri „komada“ u svojoj mreži. Sva tri gola postigao je Rud van Nistelroj. I dok je prvi postigao iz penala, drugi je bio za televizijske špice…

Rud van Nistelroj je postigao fantastičan gol

Loptu je van Nistelroj dobio u krugu koji obeležava centar terena. Imao je protivnika na svojim leđima, ali je iskoristio svoju snagu i okretnost i oslobodio ga se lako. Zatim je krenuo nezaustavljivo da trči sa loptom ka golu protivnika, dok su Fulamovi igrači bezuspešno pokušavali da ga stignu. Pretrčao je pola terena korpulentni Holanđanin, da bi na kraju lako savladao golmana Tejlora, koji je krenuo ka njemu, uputivši udarac u dalji ugao. Bio je to fenomanalan gol. Iako je odbrana gostiju reagovala gotovo amaterski, mora se odati priznanje Nistelroju za ovaj solo gol.

Rud van Nistelroj je postigao prelep gol na meču protiv Fulama.
Rud van Nistelroj je postigao prelep gol na meču protiv Fulama.

Nezaboravan trag ostavio je van Nistelroj nastupajući za Mančester Junajted, ali kao što je dolazak obeležio skandal, ništa drugačije nije bilo ni kada je odlazio. Sukob sa Kristijanom Ronaldom i čuveno pitanje posle sukoba „da li će se žaliti tati“ dovelo je do rastanka i odlaska u Real Madrid. I u Madridu je Holanđanin nastupao veoma uspešno.
Podsetite se solo gola koji je Rud van Nistelroj postigao protiv Fulama 2003. godine. On je pretrčao sa loptom pola terena pre nego što ju je smestio u mrežu.

Prethodni tekstKada je Lebron Džejms želeo da iskopira čuveno Džordanovo slobodno bacanje
Sledeći tekstKejtlin Ohaši – Savršena vežba