„Ruganje“ Radića posle loba Ćuka i „odgovor“ srpskog vaterpoliste

U meču koji će se sigurno još dugo godina pamtiti i prepričavati, vaterpolisti Srbije su posle velikog preokreta savladali Crnu Goru i na taj način se plasirali u finale Evropskog prvenstva 2014. godine u Budimpešti. Iako su Crnogorci u dva navrata imali i 4 gola prednosti i tokom drugog poluvremena vodili sa 8:4, „Delfini“ se nisu predavali i uspeli su da naprave spektakularan preokret i na kraju trijumfuju sa 10:9. Koliko god da je sama utakmica zbog svog značaja i toka izazvala veliku pažnju, možda i više od samog ishoda i razvoja meča posle susreta se pričalo o jednom detalju i „sukobu“ golmana Crnogoraca Zdravka Radića i beka Srba Miloša Ćuka.
U poslednji minut prvog poluvremena, vaterpolisti Srbije su ušli sa napadom, ali i zaostatkom od 3 gola i sa igrom koja je bila dosta daleko od očekivane. Vaterpolistima koji su te večeri nastupali u belim kapicama, jednostavno ništa nije polazilo za rukom u prvom poluvremenu, što se najbolje videlo i u tom napadu. Kombinovali su „Delfini“, da bi lopta potom došla do Miloša Ćuka koji se nalazio na nešto više od 6 metara od gola Crnogoraca. Mahao je Ćuk nekoliko puta u nameri da isfintira golmana Crne Gore Zdravka Radića, da bi potom uputio lob ka golu Radića. Ipak, uradio je to toliko loše, da je čuvar mreže Crnogoraca vrlo lako, sa jednom rukom, uhvatio loptu i na taj način zaustavio šut koji je jedva došao do gola. Kada je uhvatio loptu, Radić je pogledao prema Ćuku i počeo da se „cereka“, želevši valjda na taj način svima da pokaže šta misli o njegovom pokušaju. Ovakav po mnogima nesportski i ružan potez nikome nije promakao, a posebno su ga se svi (verujemo ponajviše sam Radić) podsetili nešto kasnije tokom susreta.

Zdravko Radić se smejao posle lošeg loba Ćuka, ali je kasnije tokom duela stigao "odgovor" vaterpoliste Srbije koji nije uopšte bio po volji Radića.
Zdravko Radić se smejao posle lošeg loba Ćuka, ali je kasnije tokom duela stigao „odgovor“ vaterpoliste Srbije koji nije uopšte bio po volji Radića.

Na nešto manje od 4 minuta do kraja susreta, Srbi su došli na samo minus 1 i bili u napadu, kada je lopta stigla do Miloša Ćuka koji je bio dosta daleko od gola Crnogoraca. Ipak, pošto je vreme za napad isticalo, nije imao izbora i morao je da krene u realizaciju. Posle jedne finte, uputio je vrlo snažan i precizan udarac sa oko 10 metara od gola Radića, koji je dodirnuo stativu i završio u samo rašlje gola Crne Gore. Osim što je doneo svom timu izjednačenje, bila je to i na neki način „osveta“ Ćuka na reklo bi se podrugljivo smejanje Radića posle njegovog lošeg pokušaja loba u prvom poluvremenu. Gol je srpski bek začinio upućenim pogledom ka golmanu Crne Gore, koji gotovo da nikome nije promakao i koji kao da je govorio Radiću da on tako „odgovara“ na „ruganje“.

Miloš Ćuk se "osvetio" Zdravku Radiću za njegovo smejanje u prvom poluvremenu.
Miloš Ćuk se „osvetio“ Zdravku Radiću za njegovo smejanje u prvom poluvremenu.

Srbija je još jednim pogotkom upotpunila preokret i trijumfovala na susretu, a novinare je posle meča ipak najviše zanimalo šta Miloš Ćuk ima da kaže na svoj „sukob“ sa Radićem: „Zdravko je izuzetan golman i sportista, poznajem ga. Mislim da je sve to bilo u žaru borbe, nije imao lošu nameru. On tako stiče neku svoju sigurnost. Ja mu ne zameram ništa, meni je to sve u redu. Ljudi su na kraju malo preuveličali tu priču.“ – rekao je posle meča Miloš Ćuk i malo spustio tenzije, koje su posebno uzavrele na društvenim mrežama i na pojedinim portalima u Srbiji, gde je „osuta paljba“ po Zdravku Radiću.
Kako je izgledalo smejanje Radića posle lošeg pokušaja loba Miloša Ćuka, ali i kasniji “odgovor” srpskog beka na “ruganje” golmana Crne Gore, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This