Šapićev „projektil“ koji je „pocepao“ mrežu

Vaterpolo turnir na Svetskom prvenstvu u Barseloni 2003. godine bio je i više nego zanimljiv. Mađari su odigrali odlično u predolimpijskoj godini i osvojili zlato, pobedivši Italijane u finalu. Srbija i Crna Gora je došla do bronze, ali je i izazvala veliku pažnju tokom turnira, ne samo zbog odlične igre, već i zbog dva detalja o kojima se pričalo danima. O sukobu vaterpolista Srbije i Crne Gore sa sudijama tokom polufinalnog susreta protiv Italije, koji je izazvao mnogo pažnje, nekom drugom prilikom, a danas se podsećamo situacije koja se desila rundu ranije protiv Španije, a koja je zaista nešto što se ne viđa često na sportskim borilištima.
Sjajnom igrom „Plavi“ su savladali domaćine u četvrtfinalu prvenstva 2003. godine sa 7:3, a odlučujuću prednost su stekli sredinom treće četvrtine, kada su posle gola Šapića krunisali odličnu igru do tada i poveli sa 5:1. Vaterpolisti Srbije i Crne Gore su sredinom treće četvrtine „povukli“ polukontru preko desne strane, da bi kada su se već došli u poziciju za realizaciju, Aleksandar Ćirić uposlio Šapića. Popularni „Šapke“ je odmah po prijemu lopte sa oko 6 metara uputio „projektil“ ka golu Španaca, ali je lopta završila pored gola. Ipak, Šapić je odmah pozitivno reagovao na ishod svog šuta, što je poprilično zbunilo mnoge, ali zbunjenost je potrajala samo dok nije prikazan usporeni snimak. Tada je već postalo jasno da je posle „žabice“ Šapića lopta zbog siline udarca, ali i zbog toga što mreža na španskom golu očigledno nije bila baš najbolje pričvršćena, prošla između stativa i „pocepala“ malu mrežu na španskom golu.Gol Šapića je izazvao veliku pažnju, ali ne samo zbog toga što je bio važan za ishod meča, već i zato što je bio vrlo neobičan.
Vaterpolisti Srbije i Crne Gore su sredinom treće četvrtine „povukli“ polukontru preko desne strane, da bi kada su se već došli u poziciju za realizaciju, Aleksandar Ćirić uposlio Šapića. Popularni „Šapke“ je odmah po prijemu lopte sa oko 6 metara uputio „projektil“ ka golu Španaca, ali je lopta završila pored gola. Ipak, Šapić je odmah pozitivno reagovao na ishod svog šuta, što je poprilično zbunilo mnoge, ali zbunjenost je potrajala samo dok nije prikazan usporeni snimak. Tada je već postalo jasno da je posle „žabice“ Šapića lopta zbog siline udarca, ali i zbog toga što mreža na španskom golu očigledno nije bila baš najbolje pričvršćena, prošla između stativa i „pocepala“ malu mrežu na španskom golu. I sudije su bile zbunjene, u prvi mah nisu shvatile kako je lopta završila pored gola, ali posle konsultacija i pošto su utvrdili da je mreža na španskom golu pocepana, shvatili su da je Šapićev udarac završio u golu  i pokazali su na centar.
Aleksandar Šapić je jedan od najvećih vaterpolo gogletera svih vremena, mnogi će reći da je imao dinamit u rukama, a kako je izgledalo kada „Šapke“ pošalje „projektil“ koji „pocepa“ mrežu gola, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This