Skok Jelene Isinbajeve preko 5 metara

Skok Jelene Isinbajeve preko 5 metara
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Na atletskom mitingu u Londonu, u gradu u kojem je i naša Vera Nikolić postala svetska rekorderka, 22. jula 2005. godine, istoriju atletike je pisala legendarna Jelena Isinbajeva. Tada aktuelna rekorda u skoku motkom je prestižno takmičenje u Londonu počela sigurnim skokom na visini od 4,70 metara, da bi potom preskočila i 480 centimetara iz prvog pokušaja. Već sa ta dva skoka je Jelena obezbedila očekivanu pobedu na čuvenom mitingu u Londonu. Potom je Ruskinja rešila da to veče učini istorijskim…

Skok za istoriju Jelene Isinbajeve

Odlučila je Jelena Isinbajeva da letvicu pomeri na 4,96 metara. To je bila visina novog Svetskog rekorda u tom trenutku. Ni tu nije bilo većih problema za Ruskinja. Isinbajeva je iz drugog pokušaja, vrlo sigurnim skokom, preskočila i tu visinu i postavila novi Svetski rekord. Već tim skokom Jelena Isinbajeva je obeležila londonski miting. Međutim, ona nije nameravala da se tu zaustavi. Usledio je skok koji će promeniti istoriju atletike…

Jelena Isinbajeva je na atletskom mitingu u Londonu 2005. preskočila magičnu granicu od 5 metara i postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom.
Jelena Isinbajeva je na atletskom mitingu u Londonu 2005. preskočila „magičnu“ granicu od 5 metara i postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom.

Zatražila je Jelena Isinbajeva da se letvica postavi na tačno 5 metara. Ona je želela da pokuša da postane prva žena koje je preskočila tu za skakačice motkom „magičnu“ granicu, za koju su mnogi smatrali da će za dame ostati nedodirljiva. I uspela je Jelena već iz prvog pokušaja. Bio je to fantastičan skok, a Jelena Isinbajeva „poletela“ je daleko iznad letvice. Čini se da je bi tim skokom Isinbajeva preskočila i daleko više od pet metara. Usledila je velika radost Ruskinje, koja je tih godina smatrana i jednom od najlepših sportistkinja na planeti. Bili su to definitivno istorijski trenuci. Jelena Isinbajeva je postala prva žena koja je uspela da preskoči u skoku motkom na otvorenom granicu od pet metara.

Jelena Isinbajeva je nastavila da pomera „magičnu granicu“

Čini se da je Isinbajeva te večeri mogla dodatno da poboljša svetski rekord. Ipak, iako je verovatno zaista mogla dodatno da pomeri „granicu snova“ već na tom mitingu, Jelena Isinbajeva je odlučila da je za to julsko veče 2005. godine bilo dosta. Ona je i pored velike podrške publike u glavnom gradu Velike Britanije nastavak pisanja atletkse istorije ostavila za naredna takmičanja. I radila je to Jelena bez problema. Nastavila je da pomera granicu svetskog rekorda, koji već dugo iznosi za ostale atletičarke nedodirljivih 5,06 metara.
Podsetite se i uživajte u sjajnom skoku „Lepe Jelene“ preko „magične“ granice od pet metara sa atletskog mitinga u Londonu. Ona je tim skokom postavila po 17. put Svetski rekord u skoku motkom za dame. Time je još jednom upisala svoje ime na listu atletičara koji su pomerali granice „Kraljice sportova“ i pokazala zašto je mnogi ljubitelji atletike smatraju jednom od najboljih atletičarki svih vremena.

Prethodni tekstLiverpulovo čudo u Istanbulu
Sledeći tekst„Jegulja“ iz Ekvatorijalne Gvineje – Erik Musambani