Škorpion gol Daiga Kobajašija

Danas se podsecamo prelepog gola sa „Karolina Čelindž Kupa 2013“, gde su koplja ukrstili MLS ligaš Vankuver Vajtkeps i Čarlston Bateri. Vankuver je ovaj meč rešio u svoju korist rezultatom 3:2, a najlepši trenutak na meču bio je škorpion-gol japanskog internacionalca iz redova ove ekipe Daiga Kobajašija.
Japanski vezista Daigo Kobajaši, koji je tokom svoje karijere u Evropi nastupao za grčki Iraklis i danski Stabek, prešao je te zime u redove kanadskog MLS ligaša Vankuver Vaitkepsa. Već na jednom od svojih prvih mečeva u dresu ove ekipe ovaj nekadašnji U-20 reprezentativac Japana pokazao je da je reč o u najmanju ruku atraktivnom i maštovitom fudbaleru. Kobajaši je naleteo na oštar centaršut svog saigrača, ali u silnom zaletu nije uspeo da zahvati loptu stopalom, već je takoreći prošao pored nje i tek onda sjajnim „škorpionom“, petom, zakucao loptu u protivničku mrežu. Kobajašijev gol iz meča sa Čarlston obeležio je ceo turnir Karolina Čelindž Kupa 2013. godine, i vrlo brzo postao važna sportska vest širom planete.
Imena ovog igrača, takmičenja i klubova verovatno će vam brzo pasti u zaborav, ali sigurni smo da gol neće. I zato pogledajte i uživajte uz ovu majstoriju malo poznatog japanskog fudbalera.

Prethodni tekstMario Lemju – Borac kakav se više ne rađa
Sledeći tekstMartin Palermo – Tri promašaja sa bele tačke na meču