Smeč bez gledanja Ervina Ngapeta za istorijsku titulu Francuza

Selekcija Francuske postigla je 2015. godine najveći uspeh u svojoj odbojkaškoj istoriji, kada se prvi put okitila zlatnim odličjem na Evropskom šampionatu. Pored sjajne igre Francuza, finale se najviše pamti po spektakularnom poslednjem poenu, kojim je Francuska i postala šampion.
Odbojkaši Francuske su do svoje prve evropske titule došli savladavši u finalnoj utakmici reprezentaciju Slovenije sa 3:0 u setovima (25:19, 29:27, 29:27), a pri vođstvu Francuza 2:0 u setovima i 28:27 u trećem setu, jedan od najboljih igrača francuske reprezentacije Jedan od najboljih igrača francuske reprezentacije Ervin Ngapet doneo je svom timu poen za pobedu koji će se još dugo pamtiti. On je posle odličnog servisa i dobre odbrane svojih saigrača, završio poslednju akciju svoje reprezentacije na meču, tako što je skočio i iza leđa smečovao loptu za pobedu, poslavši je od slovenačkog bloka u aut.Ervin Ngapet doneo je svom timu poen za pobedu koji će se još dugo pamtiti. On je posle odličnog servisa i dobre odbrane svojih saigrača, završio poslednju akciju svoje reprezentacije na meču, tako što je skočio i iza leđa smečovao loptu za pobedu, poslavši je od slovenačkog bloka u aut. Pritom je sve vreme bio potpuno hladan, kao da je to jedan sasvim običan poen i kao da taj poen nije doneo njegovoj ekipi prvu, istorijsku evropsku titulu. Nije preterano reći i da je to jedan od najspektakularnijih ikada viđenih poena u odbojci, koji će ljubitelji odbojke sigurno još dugo pamtiti.
Naravno da potez Ervina Ngapeta dobija još više na značaju saznanjem da su baš na ovaj spektakularan način Francuzi došli do toliko željene zlatne medalje. Kako je Ngapet smečovao iza leđa i poentirao za veliko slavlje svog tima, možete se sa uživanjem podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This