“Space jam” zakucavanje Džavonte Daglasa

“Space jam” zakucavanje Džavonte Daglasa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U vreme kada informacije sa svih sportskih terena za samo nekoliko minuta obiđu planetu, dovoljan je jedan sjajan potez da postanete poznati širom sveta. Upravo to je 2013. godine pošlo za rukom tada košarkašu juniorskog tima Centralne Floride Džavonte Daglasu, koji je i bukvalno preko noći postao poznat u celom svetu, jer je izveo zakucavanje koje se retko viđa i na takmičenjima najboljih “kucača” tokom All-star vikenda.
Iz košarkaške Amerike uglavnom planetu obiđu spektakularna i neverovatna zakucavanja sa NBA parketa, ali je iz senke NBA profesionalaca jedno veče izašao do tada javnosti potpuno nepoznati igrač juniorskog tima Univerziteta Centralna Florida Džavonte Daglas, koji je izveo zakucavanje koje je mnoge podsetilo na zakucavanja Majkla Džordana iz filma “Space jam”. Iz košarkaške Amerike uglavnom planetu obiđu spektakularna i neverovatna zakucavanja sa NBA parketa, ali je iz senke NBA profesionalaca jedno veče izašao do tada javnosti potpuno nepoznati igrač juniorskog tima univerziteta Centralna Florida Džavonte Daglas, koji je izveo zakucavanje koje je mnoge podsetilo na zakucavanja Majkla Džordana iz filma “Space jam”. Naima, Daglas je u jednom napadu svog tima predvideo promašaj saigrača, zaleteo se na ofanzivni skok, snažno odrazio, tako da mu je glava u jednom momentu bila daleko iznad obruča, pokupio loptu između dva protivnička igrača i jednog saigrača i potom spektakularno zakucao!Naime, Daglas je u jednom napadu svog tima predvideo promašaj saigrača, zaleteo se na ofanzivni skok, snažno odrazio, tako da mu je glava u jednom momentu bila daleko iznad obruča, pokupio loptu između dva protivnička igrača i jednog saigrača i potom spektakularno zakucao! Iako je prilikom doskoka doživeo pad koji nije delovao nimalo naivno, Daglas je bez problema nastavio meč. Malobrojna publika u sali Okala Gimnazije bila je oduševljena potezom koji je izveo igrač tima koji podržavaju, pa je ovacijama nagradila Daglasa za ovo fenomenalno zakucavanje. Naravno nije trebalo puno da ovo sjajno zakucavanje prvo obiđe Ameriku, a potom i celu planetu, pa je tako potez Džavonte Daglasa završio u većini sportskih vesti. Njegov potez nije promakao ni stručnjacima, pa se nekoliko poznatijih Univerziteta odmah raspitivalo za nisko krilo juniorskog tima Centralne Floride.
Kako je izgledalo “Space jam” zakucavanje Džavonte Daglasa, momka kome su mnogi posle ovog poteza predvideli uspešnu NBA karijeru, možete se podsetiti u videu koji je pred vama.

Prethodni tekstKamila Skolimovska – Čudo od deteta koje nije dosanjalo sve svoje snove
Sledeći tekstPaea Volfgram – Momak sa srcem velikim kao planina