Spektakularno zakucavanje Dvejna Vejda posle rolinga preko Kendrika Perkinsa

Spektakularno zakucavanje Dvejna Vejda posle rolinga preko Kendrika Perkinsa
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Polovinom marta 2011. godine, Oklahoma Siti Tanderi su kao gosti najviše zahvaljujući Kevinu Durantu uspeli da savladaju Majami Hit. Tanderi su tokom celog meča imali prednost, pa njihova pobeda gotovo da niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Gostima je tako pripala veoma važna pobeda pred plej-of, a domaćini su morali da se zadovolje najboljim potezom susreta, koji je na kraju sezone izabran za jedan od najboljih poteza te NBA sezone.
Igrala se druga četvrtina meča, kada je u napadu „Vreline“ Dvejn Vejd dobio loptu i priliku da igra jedan na jedan protiv Džejmsa Hardena. Naravno, „Brada“ je oduvek bio loš defanzivac, Igrala se druga četvrtina meča, kada je u napadu „Vreline“ Dvejn Vejd dobio loptu i priliku da igra jedan na jedan protiv Džejmsa Hardena. Naravno, „Brada“ je oduvek bio loš defanzivac, pa je Vejd vrlo lako prošao pored njega, ali mu se tada ispred njega isprečio Serž Ibaka. Dvejnu ni to nije predstavljalo problem, sjajnim rolingom ga zaobilazi i kreće odmah posle rolinga direktno na zakucavanje, ali ga tu čeka treći protivnik i to najteži, Kendrik Perkins. Sjajni defanzivac, koji je imao tu nesreću da ga ljubitelji NBA lige najviše pamte po zakucavanju koje je Blejk Grifin izveo preko njega, pokušao je blokadom da zaustavi Vejda, ali nije uspeo.pa je Vejd vrlo lako prošao pored njega, ali mu se tada ispred njega isprečio Serž Ibaka. Dvejnu ni to nije predstavljalo problem, sjajnim rolingom ga zaobilazi i kreće odmah posle rolinga direktno na zakucavanje, ali ga tu čeka treći protivnik i to najteži, Kendrik Perkins. Sjajni defanzivac, koji je imao tu nesreću da ga ljubitelji NBA lige najviše pamte po zakucavanju koje je Blejk Grifin izveo preko njega, pokušao je blokadom da zaustavi Vejda, ali nije uspeo.
„Fleš“ je posle rolinga silovito skočio i uspeo sa dve ruke vrlo snažno i na spektakularan način da zakuca loptu u koš preko Perkinsa, uz to iznudivši faul centra gostiju. Dvejn je znao na originalan način da proslavi svoj potez, a i publika u „Amerikan Erlajns Areni“ je bila oduševljena zakucavanjem koje su upravo videli. Zanimljivo je da je naredne godine na istom mestu, Perkins uzvratio zakucavanjem preko Vejda, koje je začinio i „slučajnim“ udaranjem Vejda.
Kako je izgledalo zakucavanje Dvejna Vejda preko Kendrika Perkinsa, koje je NBA liga proglasila za jedno od najbolja tri koja su viđena te sezone, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKad „CR7“ razbije nos navijaču, pa mu se “izvini”
Sledeći tekst„Moje ime je Željko Obradović!“