Sramota na trci za Veliku Nagradu SAD-a

Posle odustajanja bolida koji su koristili Mišelin pneumatike, startni red na trci za VN Amerike 2005. godine je izgledao sablasno.Start trke Formule 1 za Veliku Nagradu SAD-a 2005. godine na stazi Brikjard u Indijanapolisu sigurno će ući u istoriju ovog sporta, kao jedan od najsramotnijih događaja.
Svih 20 automobila stalo je na startne pozicije i odvezlo krug za zagrevanja, ali se njih 14 koji koriste Mišelin pneumatike zbog ugrožene bezbednosti, tada povuklo sa staze i parkiralo u pit-stop. Trku su počeli samo vozači Ferarija (Mihael Šumaher i Rubens Barikelo) i vozači u tom trenutku dve najslabije ekipe Džordana i Minardija koji su kao i vozači Ferarija koristili u to vreme “Bridžston” pneumatike. Publika je burnim negodovanjem ispratila sve što se dešavalo na stazi a vozači su bili potpuno šokirani. U izuzetno dosadnoj trci, koja je bila u pojedinim trenucima i mučna za gledanje i propraćena zvižducima sa tribina ne baš mnogobrojne publike koja nije napustila trku odmah posle starta, na kraju je “slavio” U izuzetno dosadnoj trci, koja je bila u pojedinim trenucima i mučna za gledanje i propraćena zvižducima sa tribina ne baš mnogobrojne publike koja nije napustila trku odmah posle starta, na kraju je “slavio” Mihael Šumaher ispred Rubens Barikela i Tijaga Montera iz Džordana.Mihael Šumaher ispred Rubens Barikela i Tijaga Monteira iz Džordana.
Vozači čiji bolidi su koristili Mišelin pneumatike su uglavnom bili razočarani nespremnošću FIA na kompromis (po tadašnjim pravilima nije bilo dozvoljeno menjati pneumatike koji su unapred određeni za jedan trkački vikend) i što im nije dozvoljena tražena promena pneumatika pre trke, koja je tražena isključivo iz bezbedonosnih razloga (po proceni Mišelina, bilo bi krajnje opasno za vozače da startuju na setu pneumatika koji je ranije pripremljen za trku). Čelnik Renoa, Flavio Brijatore je bio najbesniji posle trke: “Žao mi je zbog gledalaca, zbog navijača, zbog vas koji ste očekivali prenos kod kuće. Za nas nije bilo pitanje da li ćemo da startujemo. Mnoge stvari je moguće promeniti tokom sezone, dešavaju se i suspenzije, zašto to nije slučaj i sa pneumaticima?”
Može se reći da je FIA na kraju priznala da je pogrešila što nije dozvolila promenu Mišelin pneumatika timovima koji su ih koristili, time što je odlučila da ne kazni Mišelin i timove koji su odbili da nastupe u trci i na taj način odlučila da stavi tačku na ovu sramotnu trku. Bilo kako bilo, svim ljubiteljima formule 1 ostao je gorak ukus i dugo sećanje na ovu možda i najveću blamažu u istoriji najpopularnijeg auto-moto sporta.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This