Stonoteniski poen koji se ne zaboravlja

Stonoteniski poen koji se ne zaboravlja
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Stoni tenis je poznat kao sport u kome prednjače Kinezi i gde će mnogi reći da sem udaraca sa nekoliko metra udaljenosti od stola, nema mnogo atraktivnih poteza. Međutim, da ipak nije tako uverio nas je i do tog trenutka ne toliko poznati Francuz Kventin Robino.
Na stonoteniskom turniru u Kuvajtu 2013. godine u meču preliminarne runde sastali su se Francuz Kventin Robino i Belorus Kiril Barabanov. U trećem setu njihovog meča, pri vođstvu Robinoa od 2:0 u setovima, ali i prednosti Barabanova od 3:1 u tom delu igre, viđen je jedan od najatraktivnijih stonoteniskih poteza ikada. Posle razmene nekoliko udaraca dvojice stonotenisera, činilo se mnogima da je Francuz na pragu da izgubi poen, pošto je otišao na suprotnu stranu od loptice, ali onda je usledila “magija” Kventina Robinoa.

Francuski stonoteniser Kventin Robino je 2013. napravio jedan od najboljih poteza ikad vidjenih
Kventin Robino – Neverovatan stonoteniski potez.

Mnogi će reći po sistemu, da probam, pa šta bude, Kventin Robino se izvio i probao sa udarcem desnom rukom iza leđa. Postavio je reket iza leđa i ispostaviće se idealno zahvatio lopticu koja je posle njegovog udarca završila u samom uglu na Barabanovoj strani stola. Belorus je posle ovog poteza Robina bukvalno ostao zatečen, a kada je došao sebi ostalo mu je samo da se pridruži prisutnoj publici i aplauzom nagradi Francuza za sjajno izveden udarac.
Podsetite se ovog legendarnog poteza Kventina Robinoa iz duela sa Kirilom Barabanovim, koji je obišao planetu i bio u skoro svim sportskim vestima i za koji mnogi stonoteniski stručnjaci smatraju da je jedan od najboljih i najnevereovatnijih poteza ikad viđenih za stonoteniskim stolom.

Prethodni tekstEl Grande – Nikola Grbić
Sledeći tekstDžordanov „poslednji“ šut