Tajson Fjuri – Aperkat u svoju glavu

U svojoj četvrtoj borbi u profesionalnoj karijeri Tajson Fjuri, koji će široj sportskoj javnosti postati poznat posle pobede protiv Vladimira Klička kojom je postao šampion sveta u tekoj kategoriji u WBA, IBF, WBO i IBO verzijama, za protivnika je imao malo poznatog Engleza Li Svejbija. Po očekivanju je Fjuri trijumfovao u toj borbi održanoj 14. marta 2009. godine u Birmingemu, prekidom na kraju četvrte runde, ali bi ta borba vrlo brzo bila zaboravljena, da nije bilo jednog detalja iz te četvrte runde.
Na polovini ispostaviće se kasnije poslednje runde borbe između Fjurija i Svejbija, mnogo poznatiji borac „saterao“ je svog protivnika u konopce, odakle je Svejbi bio prinuđen samo da se brani. Tražeći način da probije blok svog protivnika i zada mu udarac u glavu, Tajson Fjuri, koji je poznat pod nadimkom „Gypsy king“ (Ciganski kralj), odlučuje se da proba aperkatom da uzdrma svog protivnika. Ipak, čini to na dosta nespretan način, pa Fjurijev udarac umesto na Svejbijevom završava na njegovom licu.

Tajson Fjuri plasirao je udarac u svoju glavu, umesto u protivničku.
Tajson Fjuri plasirao je udarac u svoju glavu umesto u protivničku.

Sopstveni udarac je blago uzdrmao Fjurija, koji se ipak vrlo brzo oporavio od pretrpljenog udarca i nastavio sa ofanzivom na protivnika. Iako je „Ciganski kralj“ bez većih problema uspeo da privede borbu kraju i zabeleži četvrti trijumf u isto toliko mečeva, čini se da je njegov jedini krizni trenutak u borbi bio kada je umalo nastradao od sopstvenog aperkata. Nespretno izveden udarac Fjurija nasmejao je mnoge ljubitelje „plemenite veštine“, koji su se potom na mnogim bokserskim forumima podsmevali kasnijem svetskom šampionu za komičan detalj koji mu se dogodio u početku profesionalne karijere.
Kako je izgledao aperkat u svoju glavu, koji je Tajson Fjuri plasirao u meču sa Lijem Svejbijem i koji se nalazi na mnogim „zabavnim“ sportskim kompilacijama, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

loading…

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This