Tičićevo udaranje Bušljea, koje je umalo izazvalo tuču selektora Crne Gore i Hrvatske

Tičićevo udaranje Bušljea, koje je umalo izazvalo tuču selektora Crne Gore i Hrvatske

Hrvatska je sigurnom igrom savladala Crnu Goru sa 9:6, u četvrtfinalu Svetskog vaterpolo šampionata 2011. godine u Šangaju. Taj meč će se osim po trijumfu „Kockastih“, posle koga su ušli u borbu za medalje, pamtiti i po sukobu igrača na kraju susreta, koji se preneo i na konferenciju za štampu posle meča.
U samom finišu utakmice, pri rezultatu 9:6 za Hrvate na 14 sekundi do kraja susreta, selektor Crnogoraca Petar Porobić je zatražio tajm-aut. Pošto su se igrači posle “minuta odmora” vratili na pozicije za nastavak susreta i pre nego što je krenula rezultatski izvensa završnica, U samom finišu utakmice, pri rezultatu 9:6 za Hrvate na 14 sekundi do kraja susreta, selektor Crnogoraca Petar Porobić je zatražio tajm-aut. Pošto su se igrači posle “minuta odmora” vratili na pozicije za nastavak susreta i pre nego što je krenula rezultatski izvensa završnica, Crnogorac Milan Tičić udara laktom u glavu Hrvata Andru Bušljea i razbija mu arkadu!Crnogorac Milan Tičić udara laktom u glavu Hrvata Andru Bušljea i razbija mu arkadu! Naravno, u bazenu je odmah nastao “haos”, koji je ipak na svu sreću vrlo brzo smiren, a Tičić je zbog svog poteza zaradio isključenje do kraja susreta. Da se ne završi sve na tome, pobrinuli su se tadašnji slelektori dva tima, Petar Porobić i Ratko Rudić, koji su se posvađali posle Tičićevog udarca Bušljea, a sukob nastavili i posle susreta na konferenciji za medije.
“Posle tvog tajm-auta, moj igrač je udaren. Što si tražio tajm-aut 14 sekundi pre kraja?” – pitao je Ratko Rudić ljutito Porobića na zvaničnoj konferenciji posle susreta. “Pa ja sam sada novinaru svašta rekao zbog toga, a ti mi govoriš isto. Zar misliš da bih ja to uradio!?” – “planuo” je Porobić. Tičićevo udaranje Bušljea, koje je umalo izazvalo tuču selektora Crne Gore i Hrvatske“Ali, što si tražio tajm-aut 14 sekundi pre kraja?” – još jednom je ljutito pitao Rudić, posle čega Petar Porobić više nije “birao reči”: “Sram te bilo, prijatelji smo 30 godina i ti možeš da pomisliš tako nešto? Da ja to uradim igračima sa kojima sam prijatelj? Meni nije isto s kolikom razlikom ćemo izgubiti, uostalom, neću ja tebi da objašnjavam zašto sam uzeo tajm-aut. Stidi se!” – u dahu mu je odgovorio crnogorski selektor.
Pojedini prisutni novinari su kasnije javili da je u tom trenutku umalo došlo i do fizičkog obračuna dvojice selektora i dugogodišnjih prijatelja, ali da se na kraju ipak sve završilo “samo” na toj vrlo oštroj verbalnoj raspravi.
Kako je izgledalo Tičićev udarac laktom Bušljea, koji je bio inicijalna kapisla za veliki sukob Ratka Rudića i Petra Porobića, dvojice prijatelja i tadašnjih selektora Crne Gore i Hrvatska, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstRobert Prosinečki i cigareta
Sledeći tekstNasmejana odbojkaška gracija – Anja Spasojević