Trojka DeAndre Džordana

Trojka DeAndre Džordana
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Vrlo retko vest da je neki košarkaš pogodio šut za tri poena izazove veliku pažnju, ali kada je to uradio DeAndre Džordan, igrač koji nikada do tada ni na svom koledžu, niti u svojoj NBA karijeri nije to učinio i koji je jedan od najgorih izvođača slobodnih bacanja u istoriji košarke, onda to završi u svim sportskim vestima.
13. mart 2015. godine, reklo bi se sasvim obično NBA veče, u kome se igra pregršt mečeva. Jedan od njih se igrao i u Teksasu, gde je domaći Dalas dočekao Los Anđeles Kliperse. Maveriksi su slavili u tom duelu sa 129:99, Posle 90 sekundi susreta, Klipersi su se suočili sa istekom vremena u svom napadu, kada se lopta posle lošeg dodavanja Krisa Pola odbila od noge zvezde domaćih Dirka Novickog i završila skoro na polovini terena, gde ju je prihvatio DeAndre Džordan. Igrač poznat po monstruoznim zakucavanjima i brojnim skokovima, ali i očajnom šutu, u trenutku nije imao izbora, napad je isticao, pa je DeAndre sa osam metara od koša “morao” da se digne na šut. Na iznenađenje svih, pa i samog Džordana, lopta je “bez koske” završila u košu, a simpatična reakcija DeAndrea posle postignute trojke dovoljno govori koliko se “čudo” dogodilo na početku meča u Dalasu.ali bi susret brzo pao u zaborav, da ga nije obeležio svojom trojkom na početku susreta DeAndre Džordan.
Posle 90 sekundi susreta, Klipersi su se suočili sa istekom vremena u svom napadu, kada se lopta posle lošeg dodavanja Krisa Pola odbila od noge zvezde domaćih Dirka Novickog i završila skoro na polovini terena, gde ju je prihvatio DeAndre Džordan. Igrač poznat po monstruoznim zakucavanjima i brojnim skokovima, ali i očajnom šutu, u trenutku nije imao izbora, napad je isticao, pa je DeAndre sa osam metara od koša “morao” da se digne na šut. Na iznenađenje svih, pa i samog Džordana, lopta je “bez koske” završila u košu, a simpatična reakcija DeAndrea posle postignute trojke dovoljno govori koliko se “čudo” dogodilo na početku meča u Dalasu.
Iako sa penala nikada nije šutirao preko 50%, iako tokom igre gotovo i da ne šutira van reketa (do tada u celokupnoj karijeri šutirao je samo 7 puta za 3 i to dosta puta preko „celog“ terena na isteku četvrtine), tog marta 2015. godine u Dalasu DeAndreu se “posrećilo” i postigao je koš koji če sigurno pamtiti celog života. Kako je izgledao “istorijski” pogodak DeAndre Džordana za tri poena, možete se podsetiti na snimku pred vama.

Prethodni tekstTeniska Fiona – Kim Klajsters
Sledeći tekstFabijano protiv Diogoa – Najsmešnija tuča sa fudbalskih terena