Veliki i mali – Manute Bol i Tajron Magzi Bogz

  StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

  Manute Bol i Tajron Magzi Bogz su činili neverovatan tandem Vašington Buletsa u sezoni 1987/88Manute Bol je sa svojih 230cm posle Murešana najviši, a Tajron Magzi Bogz je sa 159cm najniži igrac koji je ikad igrao u NBA ligi.
  Manute Bol je draftovan od strane Vašington Buletsa 1985. godine, a kada su dve godine kasnije Buletsi na draftu se odlučili da kao dvanaestog pika odaberu Tajron Magzi Bogza, stvoren je jedan od najneverovatnijih tandema u istoriji košarke. Iako su za Vašington nastupali zajedno samo jednu sezonu, ostali su u dubokom sećanju svim ljubiteljima košarke. Buletsi su te sezone došli do doigravanja, gde su ih zaustavili “loši momci” iz Detroita, ali ipak to nije sprečilo Bola i Magzi Bogza da ostave neizbrisiv trag u NBA ligi. Navijači širom Amerike su te sezone dolazili na mečeve Buletsa isključivo da bi videli neverovatnu razliku u visinu između Bola i Magzi Bogza, a može se slobodno reći da su sezonu 1987/88 u NBA ligi obeležili Lejkersi sa svojim šoutajmom, Detroit Pistonsi i čuvena “Bad boys” ekipa i neverovatan tandem Vašington Buletsa Manute Bol – Tajron Magzi Bogz.
  Na kraju sezone 87/88, Buletsi su se odlučili da promene dobar deo tima, Magzi Bogz je otišao u Šarlot Hornetse, gde je pružao sjajne partije, dok je Manute Bol otišao u Voriorse, gde je nastavio da dominira visinom i da beleži odlične partije, pogotovo u defanzivi.
  Ostaje za istoriju, najavna slika za sezonu 1987/1988 Vašington Buletsa, na kojoj jedan pored drugog stoje legendarni dugajlija Manute Bol i najniži košarkaš koji je ikad zaigrao u NBA ligi Tajron Magzi Bogz.

   

  Prethodni tekstKontakt
  Sledeći tekstDominator – Dominik Hašek