Vidićevo „katapultiranje“ Kajla Vokera

Nemanja Vidić je sjajnim startom
Nemanja Vidić je sjajnim startom "katapultirao" Kajla Vokera.

Nemanja Vidić je u meču sa Totenhemom u decembru 2013. godine pokazao zašto je u to vreme smatran jednim od najboljih defanzivaca na svetu, ali i jednim od najčvršćih momaka na planeti. Posle potresa mozga zadobijenog u derbiju sa Arsenalom u predhodnom kolu, Nemanja se tek bio vratio na teren i to baš za teško gostovanje drugom klubu iz Londona – Totenhemu. Kao i uvek, bez obzira na to što je tek zalečio zdravstvene probleme, tadašnji kapiten Mančester Junajteda je ulazio u duele bez ikakvog straha, a pošto je hrabar bio i tadašnji bek „Pevaca“ Kajl Voker, taj duel su mnogi zapamtili.
Pri rezultatu 2:1 za domaćine, u napadu Totenhema, lopta je upućena na desnu stranu, a ka njoj je sprintao Kajl Voker. Ipak, i Nemanja Vidić je krenuo, a iako je Kajl Voker trčao brže, kapiten Mančester Junajteda prvi je stigao do lopte, a potom je sjajno intervenisao u trenutku kada se učinilo da igrač Totenhema može uspešno da „probije“ po desnoj strani. Nemanja Vidić je stigao do lopte samo delić sekunde pre rivala, zatim je odlično intervenisao i usput u duelu „lansirao“ Vokera nekoliko metara od zemlje. Naravno, sve to je uradio, a da pritom nije napravio faul, što ovu intervenciju čini savršenom.

Nemanja Vidić je sjajnim startom "katapultirao" Kajla Vokera.
Nemanja Vidić je sjajnim startom „katapultirao“ Kajla Vokera.

Samo nekoliko sekundi kasnije, u akciji koja je otpočela upravo Vidićevim fantastičnim uklizavanjem, Mančester Junajted je izborio penal, jer je golman Totenhema Igo Loris oborio Danija Velbeka, a Vejn Runi je sa bele tačke bio veoma precizan i postavio konačnih 2:2.
Neko će reći da je ovo samo jedan od mnogobrojnih startova koji se svakog vikenda događaju na mnogim fudbalskim terenima širom planete, da nije vredan tolike pažnje i možda će biti u pravu, ali verujemo da većina neće imati ništa protiv da se podseti neverovatne Vidićeve žustrine i načina na koji je nekada rešavao duele u zadnjoj liniji Junajteda.

Prethodni tekstMagla koja je prekrila zvezdine snove
Sledeći tekstToni Jeboa – „Projektil“ protiv Vimbldona