Željko Rebrača – „Banana“ za svetsku titulu

Željko Rebrača -
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Finale Svetskog prvenstva u košarci 1998. godine u Atini između Jugoslavije i Rusije bilo je vrlo uzbudljivo, a neizvesnu utakmicu je prelomio Željko Rebrača, fenomenalnom rampom u poslednjem minutu susreta.
U vrlo zanimljivoj utakmici, u kojoj su se ekipe često smenjivale u vođstvu, na tridesetak sekundi pre kraja susreta, pri rezultatu 57:56 za Jugoslaviju, Rusi su bili u napadu. Sergej Panov je posle dobrog prodora uz čeonu liniju U vrlo zanimljivoj utakmici, u kojoj su se ekipe često smenjivale u vođstvu, na tridesetak sekundi pre kraja pri rezultatu 57:56 za Jugoslaviju, Rusi su bili u napadu. Sergej Panov je posle dobrog prodora uz čeonu liniju asistirao do sjajnog ruskog centra Mihajla Mihajlova, koji je krenuo na zakucavanje, ali nije uspeo da zakuca loptu u koš. Ispred obruča ga je sačekao legendarni "bananamen" Željko Rebrača i fenomenalnom rampom ga sprečio da postigne poene, koji su mogli da dovedu Ruse na korak od trijumfa. asistirao do sjajnog ruskog centra Mihajla Mihajlova, koji je krenuo na zakucavanje, ali nije uspeo da zakuca loptu u koš. Ispred obruča ga je sačekao legendarni „bananamen“ Željko Rebrača i fenomenalnom rampom ga sprečio da postigne poene, koji su mogli da dovedu Ruse na korak od trijumfa.
„Plavi“, kojima pred početak šampionata nisu davane velike šanse za dobar rezultat, jer su nastupali na tom prvenstvu bez nekolicine vrlo važnih igrača, kasnije su u penal završnici, u kojoj je opet glavnu ulogu imao Željko Rebrača, dobili finalni meč i postali šampioni planete. Svi koji su posmatrali meč istakli su rampu Rebrače kao potez koji je prelomio finalni susret i bio presudan da do pehara dođe tim, koji je sa klupe predvodio Željko Obradović.
Na snimku pred vama podsetite se kako je legendarnom „bananom“ Željko Rebrača odveo košarkaše Jugoslavije na krov sveta.

Prethodni tekstLars Riken – Lob udarcem u istoriju
Sledeći tekstSramota na trci za Veliku Nagradu SAD-a