1 na 1 Šekil protiv Džordana

1 na 1 Šekil protiv Džordana
1 na 1 Šekil protiv Džordana
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

U San Antoniu se sredinom februara 1996. godine igrao meč svih zvezda NBA lige za tu sezonu. Ekipa Istoka opravdala je ulogu favorita i predvođena O’Nilom i Džordanom, koji je osvojio i MVP priznanje, rutinski savladala kolege sa Zapada. Sa tog događaja pamte se mnogi detalji. Mi smo već pisali o „monstruoznom“ zakucavanju koje je Šekil O’Nil izveo preko ljubimca domaće publike Dejvida Robinsona, ali čini se da je najviše pažnje privukao jedan duel sa zagrevanja pre početka meča…

Šekil i Majkl su se zagrevali igrom 1 na 1

U prelepim trenericama, na zagrevanju pre meča, Šekil O’Nil i Majkl Džordan rešili su da se malo zabave i odigraju nekoliko 1 na 1 akcija. Bio je to duel koji je sve ljubitelje košarke interesovao. Fotoreporteri su zauzeli najbolja mesta kako bi ovekovečili te trenutke. I „spktakl“ je mogao da krene. Prvih nekoliko akcija su bile zanimljive i pokazale su majstorstvo ove dvojice legendarnih košarkaša, ali ono što je Šekil O’Nil uradio u poslednjoj akciji i danas se prepričava i deo je mnogih sportskih kompilacija…

Šekil O'Nil i Majkl Džordan igrali su 1 na 1 na zagrevanju.
Šekil O’Nil i Majkl Džordan igrali su 1 na 1 na zagrevanju.

Uzeo je loptu O’Nil negde oko linije za tri poena. Prvo se namestio kao da će u igri leđima napasti Majkla, ali se brzo okreće licem ka košu. Potom kreće silovito ka obruču. Slede dve fantastične i brze promene Šekila, da bi se zaustavio na nekoliko metara od koša. Fintira O’Nil kao da će krenuti na levu stranu i potom šutirati na koš. Džordan „proleće“ na tu fintu, odlazi u prazno, a Šekil se potom brzo okreće na drugu stranu i prefinjenim šutem šalje loptu kroz obruč. Bio je to zaista prelep potez tada mladog centra Orlando Medžika.

Ironičan osmeh Džordana

Nakon što ga je O’Nil prevario u toj akciji, Džordan je ironičnim osmehom pokazao šta misli o Šekilovom potezu. Mnogi će reći da taj osmeh najbolje pokazuje koliko je dobar potez izveo O’Nil.
Tokom karijere mnogi su znali da potcene O’Nila. Govorili su oni da je Šekil napravio vrhunsku karijeru pre svega zbog neverovatnih fizičkih predispozicija i da ga nije krasila neka impozantna tehnika, a da takve ocene nisu baš na mestu videlo se i u tom njegovom duelu sa Džordana. Kako je Šekil odličnom fintom nasamario Majkla pogledajte na snimku pred vama.

Prethodni tekstJeziv pad, najjeziviji pad, Tod Bruker…
Sledeći tekstDa li ste videli bolji stonoteniski udarac?!