Ajverson, Kid, Karter – Savršen kontranapad

Ajverson, Kid, Karter - Savršen kontranapad
Ajverson, Kid, Karter - Savršen kontranapad
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Kada god košarkaška reprezentacija SAD-a na kontinentalni šampionat ode sa zvezdama NBA lige, to takmičenje gotovo da je lišeno svake neizvesnosti. Takav slučaj je bio i na FIBA Amerika šampionatu 2003. godine u Portoriku, kada su se Amerikanci predvođeni Dankanom, MekGrejdijem, Alenom, Karterom, Ajversonom… „prošetali“ do zlatne medalje. Na takmičenju na kojem su Amerikanci gotovo sve mečeve pobedili ubedljivom razlikom, u grupi je „stradala“ i Dominikanska Republika, a taj meč mnogi pamte isključivo po jednom od lepših košarkaških kontranapada…
Igrao se finiš druge četvrtine meča koji su Amerikanci na kraju dobili sa 111:73, kada je Džejson Kid odličnom blokadom pokrenuo kontranapad svog tima. Loptu je prihvatio Alen Ajverson, koji brzo kreće ka protivničkom košu, a potom u situaciji 4 na 1 dodaje loptu iza leđa ka Džejsonu Kidu. Za Kida će mnogi reći da je jedan od najboljih dodavača u istoriji košarke i da su njegove lopte „imale oči“, a zašto su takva mišljenja učestala najbolje se videlo u toj situaciji.

Vins Karter je proslavio zakucavanje kojim je završio fantastičan kontranapad.
Vins Karter je proslavio zakucavanje kojim je završio fantastičan kontranapad.

Džejson Kid se odlučuje da loptu iz skoka pošalje od table, a to čini na idealan način i ona završava tačno na mesto ka kojem je „leteo“ Vins Karter. Jedan od najboljih „dankera“ u istoriji košarke hvata loptu i potom izvodi spektakularno „alley-oop“ zakucavanje sa dve ruke, posle kojeg je „overio“ tablu, na oduševljenje publike u dvorani u glavnom gradu Portorika San Huanu. Dok su navijači glasno pozdravili ovu akciju, a komentator samo konstantovao da je bila neverovatna, „Vinseniti“ je kratko proslavio svoje spektakularno zakucavanje, kakvih je u karijeri izveo pregršt.
Mnogi ljubitelji košarke smatraju da je kontranapad koji su na meču SAD – Dominikanska Republika izveli Alen Ajverson, Džejson Kid i Vins Karter jedan od najboljih ikada viđenih na košarkaškom terenu, a da li su takva mišljenja ispravna možete proceniti i sami, nakon što se na snimku koji je pred vama podsetite ove prelepe akcije.

Prethodni tekstKris Evert-Martina Navratilova – Najbolji teniski poen ikada?!
Sledeći tekstGabrijel Batistuta – Utišavanje „Teatra snova“