Ajzea Rajder – Zakucavanje koje ga je učinilo besmrtnim

Ajzea Rajder - Zakucavanje koje ga je učinilo besmrtnim
Ajzea Rajder - Zakucavanje koje ga je učinilo besmrtnim
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Bila je to teška sezona za NBA ligu, prva posle povlačenja Majkla Džordana i interesovanje publike za celu ligu nije bilo preveliko. U takvoj atmosferi se čekao i All-Star vikend u Mineapolisu, a mnogi su verovali da će baš tu dobiti spektakl koji će bar malo vratiti najjaču košarkašku ligu na naslovnice. I dobili su spektakl i to od onoga od koga se to nije očekivalo. Junak tog vikenda postao je, a i do danas ostao, tada košarkaš domaćih Timbervulvsa Ajzea Rajder, koji je izveo jedno od najboljih zakucavanja koje je ikada viđeno na NBA parketima.
Ajzea Rajder je bio glavna zvezda te večeri, a publika u Mineapolisu je zdušno navijala za ovog tada rukija domaće ekipe u takmičenju u zakucavanjima. On im je za podršku uzvratio spektaklom, izveo je nekoliko sjajnih zakucavanja, ali je najbolje sačuvao za kraj takmičenja. Otišao je do ugla terena, zaleteo se ka obruču i kada je došao do reketa, skočio, provukao loptu kroz noge i potom snažno zakucao! Bilo je to nešto što do tada nije viđeno na NBA parketima, a samo je Orlando Vulridž 1984. godine pokušao da izvede slično zakucavanje, ali se nije proslavio.

Ajzea Rajder bio je pobednik takmičenja u zakucavanjima 1994. godine.
Ajzea Rajder bio je pobednik takmičenja u zakucavanjima 1994. godine.

Ajzea Rajder je svoje zakucavanje, koje mu je naravno osiguralo pobedu u takmičenju, izveo toliko brzo i efektno da su mnogi tek na usporenom snimku shvatili šta je zapravo uradio. “O moj Bože, to bi moglo da bude najbolje zakucavanje koje sam ikada video.” – uzviknuo je iz sveg glasa Čarls Barkli, kada je video šta je Rajder uradio te večeri u Mineapolisu. “Kada sam draftovan, rekao sam da ću da pobedim na takmičenju u zakucavanju i uradio sam ono što sam rekao. Znate, ja moram da volim sebe zbog toga.” – bio je prvi Rajderov komentar posle ovog svakako spektakularnog i nezaboravnog zakucavanja. Ajzea Rajder nije ostavio značajniji trag na NBA parketima, imao je samo solidnu karijeru i da nije bilo tog zakucavanja koje je u Americi poznato pod imenom “The Eastbay Funk Dunk” verovatno bi ga se danas sećali samo najzagriženiji ljubitelji NBA lige.
Ipak, jedan od poteza koji mu je promenio karijeru i učinio ga nezaboravnim, dogodio se te večeri 1994. godine, a kako je izgledalo zakucavanje koje je Ajzeu Rajdera svrstalo među “besmrtne”, možete se podsetiti upravo sada. Sigurni smo da će mnogi od vas posle gledanja ovog snimka da se slože sa legendarnim “Velikim brbljivcem” NBA lige Čarlsom Barklijem, da bi ovo moglo da bude možda i najbolje zakucavanje koje je ikada viđeno.

Prethodni tekstIbrahimovićev šamar Aroniki
Sledeći tekstGol kojim je Mateja Kežman „kupio jug“