Aleksandar Semikov – „Blamiranje“ iz sedmerca

Aleksandar Semikov -
Aleksandar Semikov - "Blamiranje" iz sedmerca
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Početkom oktobra 2013. godine u meču A grupe rukometne Lige šampiona, čije je finale 20 godina ranije pogotkom rešio legendarni Iztok Puc, mađarski Vesprem je prema očekivanju vrlo ubedljivo savladao na svom terenu ukrajinsku ekipu Zaporožje. Krajnji rezultat 44:27 potpuno oslikava dešavanja na meču. On je od starta bio „jednosmerna ulica“. Ipak, tog duela se gotovo niko ne bi sećao da nije bilo poteza koji je izveo gostujući igrač Aleksandar Semikov.

Aleksandar Semikov je loše izveo sedmerac

Na nešto više od 11 minuta do kraja susreta, pri rezultatu 32:20 za Vesprem, za gostujući tim dosuđen je sedmerac. Loptu u ruke uzeo je desni bek Zaporožja Ukrajinac Aleksandar Semikov. On je dobio priliku da bar malo smanji prednost domaćih. Oči u oči sa njim bio je legendarni mađarski golman Nandor Fazekaš, koji je tada imao već skoro punih 37 godina. Iako je meč već odavno bio rezultatski rešen, domaći navijači pokušavali su na sve načine da ometu Semikova. To im je očigledno i pošlo za rukom…

Iako je Aleksandar Semikov očajno izveo sedmerac, mnogi su zamerili reakciju Nandoru Fazekašu.
Iako je Aleksandar Semikov očajno izveo sedmerac, mnogi su zamerili reakciju Nandoru Fazekašu.

Aleksandar Semikov pravi „lažnjak“, a u trenutku kada je vraćao loptu ka telu, ona mu ispada i paralelno sa golom odlazi na desnu stranu, pravo u ruke igrača domaćih Lasla Nađija. I dok su se mnogi smejali Semikovu, golman domaćih Nandor Fazekaš je visoko podigao pesnicu. On je tako proslavljao to što nije primio gol iz penala. Potom je pokušao da prebaci sve na šalu…

Da li se Fazekaš samo šalio?

Okrenuo se Fazekaš ka saigračima na klupi i na šaljiv način pokušao je da pokaže da je on zapravo zaslužan što Aleksandar Semikov nije realizovao sedmerac. Međutim, i pored njegovog pokušaja da svoju reakciju prikaže kao šalu, mnogi navijači nisu verovali da se Fazekaš šalio i bili su „besni“ zbog njegove reakcije. Nju su protumačili kao dodatni pokušaj da „ponizi“ svog protivnika i kolegu.
Mnogi mediji su izvođenje sedmerca Aleksandra Semikova proglasili za najgore ikada. Neki su išli čak i dotle da su u opisu sedmerca napisali samo „Hahahaha“. Kako je izgledalo izvođenje sedmerca ukrajinskog rukometaša, koje je mnoge nasmejalo, ali i po većini ljubitelja rukometa nekorektna reakcija golmana Nandora Fazekaša, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstJuri Đorkaef – Arrivederci Roma
Sledeći tekstSvetozar Gligorić – Koja je ovo beše žena?!