Alen Ajverson – Bez ponavljanja „greške“

Alen Ajverson - Bez ponavljanja
Alen Ajverson - Bez ponavljanja "greške"
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Posle puno bolje igre u drugom poluvremenu, Niksi su u februaru 2005. godine u okviru meča regularne sezone NBA lige, savladali Filadelfija Seventisikserse. Tim i Kurt Tomas su svojim odličnim nastupom „poništili“ sjajnu igru Alena Ajversona na tom duelu i doneli slavlje navijačima u „Medison Skver Gardenu“. Ipak, iako je Alen Ajverson igrao zaista dobro na tom susretu, jedan drugi detalj sa njim u glavnoj ulozi više se pamti sa tog meča od njegove same igre…
Sredinom treće četvrtine, posle serije Niksa od 11:0 kojom su došli u vođstvo, gosti se odlučuju da zatraže tajm-aut. U trenutku kada je pozvan tajm-aut, lopta je bila u rukama Alena Ajversona, koji je odmah pošto se čuo sudijski zvižduk odlučio da baci loptu ka sudiji Skotu Fosteru. „Nenamerno“ Ajverson baca loptu malo jače i nepreciznije ka Fosteru, kojeg lopta pogađa  u telo, a on Alenov potez ne tumači kao slučajnost, pa legendarnom košarkašu odmah dosuđuje tehničku grešku.

Alen Ajverson je po mnogima neopravdano dobio tehničku grešku na meču sa Niksima.
Alen Ajverson je po mnogima neopravdano dobio tehničku grešku na meču sa Niksima.

Ovakva odluka Fostera potpuno je „razbesnela“ Ajversona, koji je krenuo ka sudiji kako bi se „obračunao“ sa njim, ali su ga u tome sprečili saigrači, pa se ta situacija okončala „samo“ sa par verbalnih uvreda Ajversona ka Fosteru. Četvrtinu kasnije, posle mini serije domaćih od 4:0, Siksersi su opet dok je lopta bila kod Ajversona odlučili da zatraže tajm-aut, ali će Alen ovog puta odreagovati skroz drugačije.
Kako ne bi ponovo rizikovao da Skot Foster pogrešno protumači njegov potez, Alen Ajverson odlučuje da sa loptom dotrči do Fostera i potom mu je preda dirketno u ruke. Ovakav potez legendarnog košarkaša nasmejao je mnoge, ali i dao rezultat, pošto mu Skot Foster ovog puta nije dosudio tehničku grešku. Kako je izgledala situacija kada je Skot Foster po mnogima potpuno neopravdano dosudio tehničku grešku Alenu Ajversonu, ali i njegov gest četvrtinu kasnije u sličnoj situaciji koji je nasmejao mnoge, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstVinko Bogataj – „Ikona“ nesreće
Sledeći tekstSer Aleks Ferguson – „Ovo je je**** sramota!“