Alen Ajverson – Trening, trening, trening…

Alen Ajverson - Trening, trening, trening...
Alen Ajverson - Trening, trening, trening...
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Te 2001. godine Alen Ajverson bio je MVP NBA lige i odveo je Filadelfiju Seventisikserse u finale lige, gde su poraženi od ipak te sezone prejakih Los Anđeles Lejkersa. Naredne sezone Ajverson je popravio svoj poenterski učinak, ali je i imao problema sa povredom, zbog čega je propustio preko 20 mečeva, što je, uz još neke povrede bitnih igrača, dovelo do toga da Siksersi imaju slabiju sezonu od prethodne. U prvoj rundi plej-ofa i pored Ajversonovih 30 poena po susreta, Filadelfija je poražena od Bostona, a posle te serije dogodio se „skandal“ koji je izazvao veliku pažnju. Tadašnji trener Filadelfije, legendarni Leri Braun, prozvao je javno Ajversona zato što se nije pojavio na timskom treningu po završetku sezone, ali i zbog čestih kašnjenja i izostanaka sa istih tokom sezone, a Alenov odgovor je stigao vrlo brzo.

Alen Ajverson je na konferenciji za medije bio nezadovoljan što mora da priča o treningu.
Alen Ajverson je na konferenciji za medije bio nezadovoljan što mora da priča o treningu.

Na obaveznu konferenciju za medije po završetku sezone Alen Ajverson je došao veoma ljut, najviše zbog toga što on kao „franšizni igrač“ mora da priča o jednoj tako „nebitnoj“ stvari kao što je trening. Želeći da na svoj originalan način pokaže koliko je zapravo nebitno to što je propuštao treninge posle svega što je uradio u karijeri, a posebno za Sikserse, Alen Ajverson je na način koji je teško opisati, izazivajući smeh kod novinara i ponavljajući koliko je u šoku zbog toga što mora da priča o treningu, učinio to njegovo obraćanje novinarima jednim od legendarnijih u istoriji sporta.
Posle konferencije Ajversona oglasio se i Leri Braun, koji je malo u šali, a malo i u zbilji, izjavio da je Ajverson više puta na konferenciji izgovorio trening, nego što se pojavio na istom. Kako je izgledalo kada se Alen Ajverson naljutio posle prozivki zbog propuštenih treninga, ali i zbog toga što mora da priča o treningu na konferenciji za medije, a ne o nečemu drugom, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstBizarna povreda „čeličnog“ Nemca
Sledeći tekstPeter Šmajhel u ulozi redara