Bizarna povreda „čeličnog“ Nemca

Bizarna povreda
Bizarna povreda "čeličnog" Nemca
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Tomi Has, 19. nosilac na turniru, bio je apsolutni favorit u meču prvog kola Vimbldona 2005. godine protiv Janka Tipsarevića. Tomi Has, koji je već tada iza sebe imao neke značajne rezultate i već u prošlosti bio na 2. mestu ATP liste, trebalo je po procenama stručnjaka bez izgubljenog seta na jednom od svojih omiljenih turnira da savlada Tipsarevića, koji jeste bio talentovani junior, ali i koji do tada u seniorskoj karijeri nije beležio zapaženije rezultate. Ipak, sve prognoze „pale su u vodu“ još pre starta meča…
Na obaveznom zagrevanju pre meča, dok su obojica igrača vežbala početni udarac, Tomi Has nije primetio da deca koja skupljaju lopte nisu sklonili jednu loptu sa terena, koja se našla direktno ispred Nemca. Nesvestan da je lopta tik ispred njega, Tomi Has je „vežbajući“ servis, poskočio, a potom desnom nogom doskočio direktno na loptu. Nemac je iskrenuo desni skočni zglob i potom u bolovima pao na travnatu podlogu najpoznatijeg teniskog turnira. Uspeo je potom Has nekako da ustane i da odšeta do svoje stolice, gde je odmah izuo patiku i čarapu, a tada su svi mogli da vide nadut skočni zglob Nemca, koji je izgledao kao da je Hasovo stopalo progutalo tenisku loptu.

Tomi Has dobija medicinsku pomoć na meču protiv Tipsarevića. Photo: Bongarts/Getty Images
Tomi Has dobija medicinsku pomoć na meču protiv Tipsarevića. Photo: Bongarts/Getty Images

Lekarska ekipa je ubrzo došla do Nemca i ukazala mu pomoć. Skočni zglob Hasa je bandažiran, a Tomi, koji je očigledno bio u velikim bolovima, ipak nije imao nameru da preda meč, već je odlučio na iznenađenje gotovo svih da i pored bolne i teške povrede započne duel protiv Janka Tipsarevića. Ovakva odluka Nemca iznenadila je i tenisera iz Srbije, koji je u par navrata začuđeno posmatrao svog protivnika koji se veoma teško kretao i imao bolnu grimasu na licu, ali i nije želeo da se preda. Ipak, pošto je Tipsarević dobio prvi set sa 6:2 i poveo u drugom sa 2:1, u situaciji kada gotovo da više nije mogao ni da stoji na nogama, Tomi Has je odlučio da „konačno“ pruži ruku Tipsareviću i pred meč. Iako je Janko bio pobednik meča, publika je mnogo većim aplauzom nagradila Hasa, pre svega zbog toga što je i pored doživljene teške i veoma bolne povrede odlučio da ipak proba da odigra meč.
Mediji koji su izveštavali sa ovog duela hvalili su Hasa, govoreći kako je pokazao da ima „čeličnu“ volju i da je veliki borac, ali i da je svima još jednom dokazao da nemački sportisti nikada ne odustaju. Kako je izgledala po mnogima jedna od najbizarnijih teniskih povreda ikada, koja je sprečila Hasa da bude u najboljem izdanju na meču protiv Tipsarevića na Vimbldonu 2005. godine, ali i posle koje Nemac ipak nije želeo odmah da preda meč, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstUve Genshajmer – Vrhunski izveden sedmerac ili nesportsko „ponižavanje“ najboljeg golmana?!
Sledeći tekstAlen Ajverson – Trening, trening, trening…