Anrijeva snalažljivost

Anrijeva snalažljivost
Anrijeva snalažljivost
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Arsenal je tih godina bio strašna ekipa. U sezoni 2003/04 osvojili su titulu dominantno, bez i jednog poraza što je bilo neverovatno dostignuće. Gospodin Arsen Venger skockao je jednu od najmoćnijih ekipa koju je Premijer liga ikada videla. U napadu sa ubitačnim tandemom Anri-Bergkamp, potpomognutim Ljunbergom, Fabregasom i Vijerom, „mlela“ je protivnike kao na traci, bez i malo respekta. I upravo u tom periodu zabeležili su čuveni niz od čak 49 utakmica bez poraza, koji je počeo u maju 2003. godine, a završio se u oktobru 2004. godine i kojim su oborili rekord Notingem Foresta od 42 utakmice bez poraza iz 1977. godine za koji se smatralo da gotovo da nije moguće da bude nadmašen.
Međutim, jednu utakmicu pre nego što će Mančester Junajted zaustaviti taj niz u po mnogima kontroverznom meču, na meču sa Čarltonom, koji je Arsenal lagano dobio kod kuće sa 4:0, dogodio se jedan detalj koji navijači Arsenala pamte i veoma rado ga se sećaju. Bio je to samo jedan u „moru“ fenomenalnih poteza koje je „magični“ Tijeri Anri prikazivao na „Hajberiju“ tih sezona. Utakmicu je otvorio Fredi Ljungberg golom u 33. minutu, a onda je na početku drugog poluvremena usledio trenutak genijalnosti.

Tijeri Anri je protiv Čarltona postigao gol na fenomenalan način.
Tijeri Anri je protiv Čarltona postigao gol na fenomenalan način.

Tijeri Anri je zapravo i započeo celu akciju, dodao loptu do Bergkampa i zaputio se u „šesnaest“. Holanđanin je u asistiranju u prazan prostor bio neprikosnoven, pa je dodao jednu takvu loptu do Rejesa. Ovaj se izvukao malo na stranu, okrenuo se u šesnaestercu i levom nogom dodao loptu do Anrija. On je bio u teškoj situaciji, na leđa mu se več prilepio Forčjun i činilo se da će Francuz morati da se oslobodi lopte. Međutim, on je uradio nešto što verovatno ni jednom drugom igraču ne bi palo na pamet. Primirio je loptu nekako a onda kada mu je „flaster“ bio u raskoraku, petom uputio šut ka golu Čarltona. Golman Keli, uostalom kao i svi drugi koji su gledali ovu akciju, nije očekivao šut na gol, bacio se kao mačka, ali mu je lopta prošla ispod ruke i zakotrljala se u mrežu. Tijeri Anri je slavio lagano, toliko opušteno da bi neki igrači više slavili pogodak iz penala nego ovakvu majstoriju. A gotovo svih 40.000 ljudi na „Hajberiju“ ustalo je da se aplauzom zahvali jednom od najvoljenijih igrača u istoriji Arsenala, na tome što ih svakog drugog vikenda uveseljava ovakvim potezima.
Anri je dvadesetak minuta kasnije postigao još jedan gol, a Rejes je zaokružio pobedu golom za 4:0, ali izlazeći sa stadiona i nedeljama kasnije, navijači su pričali samo o „magičnom“ potezu Anrija. Podsetite se kako je izgledao gol petom protiv Čarltona, koji je postigao jedan od najinteligentnijih igrača u istoriji fudbala, „magični“ Tijeri Anri:

Prethodni tekstKada je Toni Kukoč „poleteo“ poput Džordana
Sledeći tekstSa sudijske stolice u operacionu salu