Asistencija karijere Džejsona Vilijamsa

Mnogi će reći da je Džejson Vilijams jedan od najatraktivnijih dodavača u istoriji NBA lige i verovatno neće pogrešiti. U karijeri je izveo puno nevrovatnih dodavanja, najpoznatije je sigurno laktom na All-Star vikendu, ali je jedno drugo izabrano od strane NBA lige za najbolje u njegovoj karijeri. Danas se podsećamo upravo tog spektakularnog dodavanja, koje je izabrano za najbolje u karijeri neponovljivog košarkaškog genijalca Džejsona Vilijamsa.
22. marta 2000. godine Sakramento Kingsi su posle tri uzastopne pobede poraženi vrlo lako na gostovanju Finiks Sansima. Iako su „Kraljevi“ vodili na poluvremenu, odigrali su očajno drugi deo igre, pa su na kraju poraženi sa ubedljivih 114:93. Uz pomoć Džejsona Vilijamsa, Korlis Vilajamson presekao je jedno dodavavanje i pokušaj otvaranja kontre Rodnija Rodžersa, da bi potom odmah uposlio „Belu čokoladu“. Vilijams se nalazio potpuno otvoren na šutu za tri poena, ali iako bi mnogi odmah šutirali iz te pozicije, Džejson nije bio jedan od njih. Približio se metar obruču, a onda uputio sjajno dodavanje desnom rukom iza leđa o parket ka Krisu Veberu, koji se nalazio potpuno sam ispod obruča Sansa i kome je ostalo samo da laganim zakucavanjem kruniše nestvarno dodavanje Vilijamsa.Nije bilo puno pozitivnih stvari u igri Kingsa te večeri, ali je jedan detalj toliko ostavio dobar utisak na ljubitelje NBA lige, da je čak bacio u senku sve drugo loše što je u tom susretu viđeno od igrača Sakramenta.
Uz pomoć Džejsona Vilijamsa, Korlis Vilajamson presekao je jedno dodavavanje i pokušaj otvaranja kontre Rodnija Rodžersa, da bi potom odmah uposlio „Belu čokoladu“. Vilijams se nalazio potpuno otvoren na šutu za tri poena, ali iako bi mnogi odmah šutirali iz te pozicije, Džejson nije bio jedan od njih. Približio se metar obruču, a onda uputio sjajno dodavanje desnom rukom iza leđa o parket ka Krisu Veberu, koji se nalazio potpuno sam ispod obruča Sansa i kome je ostalo samo da laganim zakucavanjem kruniše nestvarno dodavanje Vilijamsa.
Akcija Vilijamsa i Vebera protiv Sansa izabrana je za najbolju u toj NBA nedelji, a kasnije je ušla i među 10 najboljih u tom mesecu. Ipak, mnogo veće priznanje stiglo je nešto kasnije, kada je po završetku karijere „Bele čokolade“, dodavanje iz meča sa Sansima izabrano za najbolje u njegovoj karijeri. Kako je izgledala fenomenalna asistencija Džej Vila možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This