Autogol u rukometu kome su se svi smejali

Benjamin Burić je primio veoma komičan autogol.
Benjamin Burić je primio veoma komičan autogol.
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Početkom aprila 2017. godine, u meču rukometne Bundeslige, Vecler je na svom terenu savladao Minden sa 26:22, u duelu koji je najviše obeležio golman domaćih Benjamin Burić. Bosanac rođen u Doboju je na tom meču zabeležio 13 odbrana i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf svog tima, ali je duel mnogo više od bilo koje njegove odbrane obeležio jedan gol koji je primio.
Tokom drugog poluvremena susreta, u momentima kada se utakmica rezultatski lomila, Benjamin Burić je uspeo sjajnom intervencijom da spreči gostujuće igrače da postignu pogodak. Pošto je zabeležio još jednu uspešnu odbranu, Burić je predao loptu saigračima, a potom se okrenuo ka navijačima i zajedno sa njima slavio svoju intervenciju. Dok je on bio okrenut leđima saigračima, oni su se dodavali, da bi potom kada je lopta došla do Stefana Čavora, on odlučio da je vrati svom čuvaru mrežu.

Benjamin Burić je primio veoma komičan autogol.
Benjamin Burić je primio veoma komičan autogol.

Burić to uopšte nije očekivao, već je i dalje slavio svoju odbranu sa navijačima, dok je lopta prolazila pored njega. U trenucima kada je shvatio šta se dešava, iako je krenuo po loptu, bilo je već kasno, pa je lopta završila u golu Veclera. Benjamin Burić je pokazao gestikulacijom Čavaru da mu nije jasno zašto mu je na taj način dodao loptu i tako doveo do jednog od najkomičnijih golova u istoriji rukometa.
Autogol koji je postigao Čavor, a za koji su mediji okrivili Burića, odmah je obišao planetu i postao jedna od sportskih vesti dana. Većina medija se složila da je to bio jedan od najsmešnijih rukometnih golova ikada, koji spada i u jedan od najsmešnijih sportskih trenutaka 2017. godine. Kako je izgledao autogol koji je nasmejao planetu i obeležio meč između Veclera i Mindena, podsetite se na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada Mihajlović pruži šansu: Matrijeva izmena kojoj se i sam nasmejao
Sledeći tekst„Skromni“ izumitelj šaha