Kada Mihajlović pruži šansu: Matrijeva izmena kojoj se i sam nasmejao

Kada Mihajlović pruži šansu: Matrijeva izmena kojoj se i sam nasmejao

Postoji mnogo načina da se učestvuje u fudbalskom meču. Može se uputiti udarac. Može se napraviti prodor, dribling. Može se odbraniti gol ili pomoći timu da izvrši strateške zamisli svog trenera. U jednom fudbalskom meču Alesandro Matri nije uradio niti jednu od tih stvari. Prosto nije bio na terenu dovoljno dugo…
30. jula 2015. godine italijanski Milan je pod komandom srpskog stručnjaka Siniše Mihajlovića, odigrao prijateljsku utakmicu u Šangaju protiv Real Madrida. Meč je završen bez golova, a pobednika je odlučio „fudbalski rulet“ posle kojeg je uspešniji bio „Kraljevski klub“. Ipak, poprilično dosadnu utakmicu začinio je jedan zabavan trenutak, koji se ne viđa često čak ni na pripremnim utakmicama.
Naime, italjanski napadač, Alesandro Matri, tada na pozajmici iz Juventusa, moglo bi se u šali reći, odigrao je utakmicu bez greške. Posle višestrukih izmena u ekipi Siniše Mihajlovića, srpski stručnjak je u poslednjem minutu sudijske nadoknade uveo Matrija, Naime, italjanski napadač, Alesandro Matri, tada na pozajmici iz Juventusa, moglo bi se u šali reći, odigrao je utakmicu bez greške. Posle višestrukih izmena u ekipi Siniše Mihajlovića, srpski stručnjak je u poslednjem minutu sudijske nadoknade uveo Matrija, što je od mnogih šaljivo prokomentarisano kao najbesmislenija izmena ikada. Meksesu se nije žurilo da izađe iz igre, njegov dolazak do aut linije trajao je “čitavu većnost“. Matri samo što je napravio par koraka i zaleteo se ka centru igrališta začula se sudijska pištaljka koja je označila kraj utakmice. Matri nije izdržao da se ne nasmeje sam sebi pošto je na terenu proveo nešto oko pet sekundi i prekoračio jedva dvadesetak metara. Ali nasmejao je i mnoge koji su ovu izmenu videli, pa su preko interneta odmah krenuli šaljivi komentari kako je „Matri doživeo svojih pet sekundi slave“ i kako mu je trener rekao „Uđi i daj gol, verujem u tebe“. što je od mnogih šaljivo prokomentarisano kao najbesmislenija izmena ikada. Meksesu se nije žurilo da izađe iz igre, njegov dolazak do aut linije trajao je “čitavu većnost“. Matri samo što je napravio par koraka i zaleteo se ka centru igrališta začula se sudijska pištaljka koja je označila kraj utakmice. Matri nije izdržao da se ne nasmeje sam sebi pošto je na terenu proveo nešto oko pet sekundi i prekoračio jedva dvadesetak metara. Ali nasmejao je i mnoge koji su ovu izmenu videli, pa su preko interneta odmah krenuli šaljivi komentari kako je „Matri doživeo svojih pet sekundi slave“ i kako mu je trener rekao „Uđi i daj gol, verujem u tebe“.
Zadržavanje vremena u sudijskoj nadoknadi vršenjem izmene nije neuobičajno, ali na prijateljskoj, pripremnoj utakmici, pri rezultatu 0:0, mnogima je delovalo komično. Iako su mnogi smatrali da je Siniša Mihajlović Zadržavanje vremena u sudijskoj nadoknadi vršenjem izmene nije neuobičajno, ali na prijateljskoj, pripremnoj utakmici, pri rezultatu 0:0, mnogima je delovalo komično. Iako su mnogi smatrali da je Siniša pustio u igru Matrija samo zbog jedanaesteraca koji su usledili, to ne umanjuje činjenicu da je ovaj na terenu proveo samo nekoliko sekundi, što je i pisalo u zvaničnoj statistici, ali i da reakcija samog igrača po ulasku na teren pokazuje da se on nadao da će ipak malo više igrati i pre jedanaesteraca, jer je odmah počeo da dogovara taktku sa saigračima. Bilo kako bilo, u Matrijevoj biografiji ostaće da je u jednom meču proveo možda i najmanje vremena na terenu posle izmene.pustio u igru Matrija samo zbog jedanaesteraca koji su usledili, to ne umanjuje činjenicu da je ovaj na terenu proveo samo nekoliko sekundi, što je i pisalo u zvaničnoj statistici, ali i da reakcija samog igrača po ulasku na teren pokazuje da se on nadao da će ipak malo više igrati i pre jedanaesteraca, jer je odmah počeo da dogovara taktku sa saigračima. Bilo kako bilo, u Matrijevoj biografiji ostaće da je u jednom meču proveo možda i najmanje vremena na terenu posle izmene.
Drugi meč Milana na turneji u Kini, predvođen Sinišom Mihajlovićem na klupi, tako je okončan porazom posle penal serije – a madridski Real pobedio je posle penal serije sa 10:9. Pobednik je bio rešen kada je Karlos Baka bio neprecizan sa bele tačke. Ipak, mnogima je u sećanju sa ovog meča ostala samo nesvakidašnja izmena i Matrijevo vreme provedeno na terenu kome se sam slatko nasmejao.
Podsetite se kako je sve izgledalo:

Prethodni tekstEmotivni slom Pita Samprasa
Sledeći tekstAutogol u rukometu kome su se svi smejali