Ben Rotlisberger – Tačdaun posle laznjaka

Ben Rotlisberger - Tačdaun posle laznjaka

Utakmica između Pitsburg Stilersa i Dalas Kaubojsa jedna je od najboljih, ako ne i najbolja, u regularnom delu NFL sezone 2016. godine. Gosti iz Teksasa, koji su te sezone igrali odlično, slavili su na kraju posle velike borbe i pregršt sjajnih poteza rezultatom 35:30, iako se na nešto više od 40 sekundi pre kraja i posle sjanog poteza kvoterbeka domaćih Bena Rotlisbergera činilo da će biti drugačije.
Vodili su Kaubojsi sa 29:24 na više od minuta do kraja susreta, kada su se Stilersi našli u svom poslednjem napadu, u kojem im je odgovarao samo tačdaun, ali i u kom su imali samo jedan tajm-aut kojim bi zaustavili vreme. Popularni "Big" Ben Rotlisberger koristi prostor koji se otvorio u sredini terena i sjajnim dodavanjem ka svom tajt endu Džesiju Džejmsu, koji potom uspeva da osvoji i dodatnih 15ak, dovodi svoj tim na 15 jardi od protivničke end zone. Pošto je vreme polako isticalo i na semaforu ostalo manje od 60 sekundi do kraja duela, svi su tada očekivali da Stilersi zatraže poslednji tajm-aut ili da kvoterbek domaćih spajkuje loptu (baci je u zemlju ispred sebe) kako bi zaustavio vreme, ali je Ben Rotlisberger imao drugačiju ideju.Zbog toga su se defanzivci Dalasa fokusirali na branjenje igrača pored aut linije, pokušavši na taj način da spreče igrače gostiju da sa loptom izađu u aut i zaustave vreme.
Popularni „Big“ Ben Rotlisberger koristi prostor koji se otvorio u sredini terena i sjajnim dodavanjem ka svom tajt endu Džesiju Džejmsu, koji potom uspeva da osvoji i dodatnih 15ak, dovodi svoj tim na 15 jardi od protivničke end zone. Pošto je vreme polako isticalo i na semaforu ostalo manje od 60 sekundi do kraja duela, svi su tada očekivali da Stilersi zatraže poslednji tajm-aut ili da kvoterbek domaćih spajkuje loptu (baci je u zemlju ispred sebe) kako bi zaustavio vreme, ali je Ben Rotlisberger imao drugačiju ideju.
Dok su i igrači Dalasa čekali pozivanje tajm-auta Pitsburga ili nameštanje igrača Stilersa za „spike“, Ben Rotlisberger je pogledao ka svom risiveru, legendarnom Antonio Braunu, i očigledno mu signalizirao akciju za koju niko sem njih dvojice nije znao da će biti izvedena. Centar Stilersa je brzo izveo loptu ka Rotlisbergeru koji fintira da će uraditi „spike“, što su očekivali linijaši oba tima, Dok su i igrači Dalasa čekali pozivanje tajm-auta Pitsburga ili nameštanje igrača Stilersa za "spike", Ben Rotlisberger je pogledao ka svom risiveru, legendarnom Antonio Braunu, i očigledno mu signalizirao akciju za koju niko sem njih dvojice nije znao da će biti izvedena. Centar Stilersa je brzo izveo loptu ka Rotlisbergeru koji fintira da će uraditi "spike", što su očekivali linijaši oba tima, ali potom dok većina igrača stoji i čeka pripremu za sledeću akciju "Big" Ben šalje loptu ka Antonio Braunu, koji uspeva da pobegne defanzivcu Dalasa Lionu Mekfadenu i potom u end zoni protivnika uhvati dodavanje Rotlisbergera i dovede Stilerse u minimalno vođstvo.ali potom dok većina igrača stoji i čeka pripremu za sledeću akciju „Big“ Ben šalje loptu ka Antonio Braunu, koji uspeva da pobegne defanzivcu Dalasa Lionu Mekfadenu i potom u end zoni protivnika uhvati dodavanje Rotlisbergera i dovede Stilerse u minimalno vođstvo.
Akcija kakva se veoma retko viđa na NFL terenima (najpoznatije „fake spike“ dodavanje delo je legendarnog Dena Marina, ali o tome možete više da čitate u narednom periodu na našem sajtu) oduševila je navijače Pitsburga, koji su ustali sa svojih mesta, stvorali veliku buku, ali i tačdaun svog tima proslavili na tradiocionalan način mahanjem žutim peškirima. Ipak, i pored fenomenalne minijature Bena Rotlisbergera i sjajnog hvatanja Antonio Brauna, to nije bilo dovoljno za pobedu Stilersa, jer su Kaubojsi u preostale 42 sekunde uspeli da postignu tačdaun i trijumfuju na susretu.
U mnogim izborima, potez Bena Rotlisbergera i dodavanje za tačdaun posle fintiranja „spike“-a izabrano je za jedan od najboljih poteza u regularnoj NFL sezoni 2016. godine, a kako je izgledao ovaj zaista fenomenalna minijatura „Big“ Bena možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstKada je prepun “Kamp Nou” skandirao ime Predraga Spasića
Sledeći tekstKako dobiti aplauz sa tribina protivničkog stadiona?