Bežite, ide Šek!

Bežite, ide Šek!
Bežite, ide Šek!
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Dana 9. marta 2008. godine, te sezone odlični Finiks Sansi su, predvođeni Stivom Nešom i Šekilom O’Nilom, u derbiju Zapadne konferencije savladali na svom terenu San Antonio Sparse. Osim po pobedi protiv velikog rivala, navijači Sansa taj meč pamte i po spektakularnom bacanju u publiku tada već 36 godina starog Šekila O’Nila, koji je u pokušaju da spasi jednu loptu završio u prvim redovima tribina. Na svu sreću po njih, navijači Sansa su uspeli da izbegnu da preko 215 centimetara visoki i oko 150 kilograma teški Šekil O’Nil padne preko njih, pa su na kraju i Šek i navijači prošli bez povreda. Samo dva dana kasnije Sansi su u svojoj dvorani dočekali slabašne Grizlise, a meč će obeležiti novi trk za loptu O’Nila.
U drugoj četvrtini duela, pri već ubedljivom vođstvu domaćih, gosti su bili u napadu u kojem Rudi Gej nije uspeo da poentira iz zicer pozicije. Usledila je velika borba za loptu O’Nila i Geja, da bi lopta na kraju iskliznula iz ruku Šeka i krenula izvan granica terena ka klupi Sansa. Šekil O’Nil nije želeo da dozvoli da lopta završi u autu i potrčao je ka njoj u nameri da je dohvati pre nego li ona ode izvan granica terena, a to kao da je bio „alarm“ za klupu Sansa.

Šekil O'Nil je svojim trkom ispraznio klupu Sansa.
Šekil O’Nil je svojim trkom ispraznio klupu Sansa.

Videvši da im se Šek približava velikom brzinom, a znajući da se na prethodnom duelu bacio u publiku, svi rezervni igrači i pomoćni treneri poskakali su sa klupe Sansa i „pobegli“, ispraznivši klupu Finiksa za samo nekoliko trenutaka. Ipak, Šekil O’Nil se ovog puta odlučio da se ne baci po loptu, već se zaustavio tačno ispred klupe Sansa, a kada je video da nikoga nema na klupi Finiksa počeo je da se smeje. Nije se smejao samo Šek, smejali su se i rezervni igrači Sansa, kao i mnogi navijači domaćih koji su ovacijama pozdravili požrtvovanje O’Nila, ali i „brzu reakciju“ njegovih saigrača koji su se u tom trenutku nalazili na klupi.
„To je verovatno bio najbolji trenutak na meču!“ – prokomentarisao je posle susreta tadašnji košarkaš Sansa Grent Hil ovu neobičnu i vrlo komičnu situaciju. Kako je izgledala situacija kada je Šekil O’Nil svojim trkom ispraznio klupu Sansa u samo par trenutaka, možete da pogledate na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstSuarez i Evra – Runda broj 2
Sledeći tekstKad su igrači Stouka ponizili Liverpul, ali “pomogli” Džerardu da se časno oprosti od njega