Bogdan Bogdanović – Trojka „sa druge planete“

Bogdan Bogdanović - Trojka
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Košarkaši Srbije “poigrali” su se sa Brazilcima u četvrtfinalu Mundobasketa u Španiji 2014. godine, uz vrlo atraktivnu igru i brojne poteze za TV špice. U meču koji je razgalio ljubitelje košarke u Srbiji, posebno se pamti koš koji je Bogdana Bogdanovića u poslednjoj četvrtini postigao “sa druge planete”.
Borba za polufinale prvenstva sveta 2014. godine između Srbije i Brazila odlučena je u trećoj deonici, kada su “Orlovi” odličnom igrom slomili otpor rivala i došli do preko 20 poena prednosti. Na nešto manje od osam minuta do kraja susreta i pri ubedljivom vođstvu, isticalo je vreme za napad “Orlova”, pa je Bogdan Bogdanović “morao” igrom 1 na 1 da rešava napad. Sjajni bek, koji je tada bio aktelni vlasnik priznanja za mladu zvezdu u usponu evropske košarke, pravi tada korak u nazad i diže se na šut preko Aleksa Garsije sa skoro 10 metara iskosa sa leve strane. Lopta je posle leta u visokom luku, “pocepala” mrežicu, a nestvarna trojka Bogdanovića izazvala je oduševljenje u taboru Srbije, posebno među komentatirama RTS-a.Da četvrta četvrtina ne bude pamćena samo po “odrađivanju posla” i čekanju poslednjeg zvuka sirene, koji će označiti početak velikog slavlja srpskog košarkaškog tima, pobrinuo se Bogdan Bogdanović.
Na nešto manje od osam minuta do kraja susreta i pri ubedljivom vođstvu, isticalo je vreme za napad “Orlova”, pa je Bogdan Bogdanović “morao” igrom 1 na 1 da rešava napad. Sjajni bek, koji je tada bio aktelni vlasnik priznanja za mladu zvezdu u usponu evropske košarke, pravi tada korak u nazad i diže se na šut preko Aleksa Garsije sa skoro 10 metara iskosa sa leve strane. Lopta je posle leta u visokom luku, “pocepala” mrežicu, a nestvarna trojka Bogdanovića izazvala je oduševljenje u taboru Srbije, posebno među komentatirama RTS-a. Dok je stručni konsultant Nikola Lončar posle koša “ispustio” zvuk, koji je teško rečima opisati, komentator Slobodan Šarenac je posle početnog uzbuđenja prokomentarisao kratko Bogdanovu trojku: “Ne sa parkinga, ne iz dvorane, nego sa druge planete stiže ova trojka!”
Mundobasket u Španiji 2014. godine označio je povratak na veliku scenu reprezentacije Srbije, koja je posle 12 godina došla do medalje na planetarnom šampionatu. Sa tog prvenstva pre svega će se pamtiti sjajna igra “čete” Aleksandra Đorđevića, kojom je “dirigovao” Miloš Teodosić, ali i nekoliko neverovatnih poteza “Orlova”. Ako je meč sa Grcima obeležilo zakucavanje Kalinića preko Burusisa, meč sa Francuzima neverovatan koš Miroslava Raduljice, svakako da je duel protiv Brazila obeležila trojka Bogdana Bogdanovića “sa druge planete”, a kako je ona izgledala možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstValentino Rosi – „Šutiranje“ Marka Markeza
Sledeći tekstFrančesko Toti – Selfi „Princa Rima“