Čudesan oporavak Ćira Imobilea

Čudesan oporavak Ćira Imobilea
Čudesan oporavak Ćira Imobilea

EURO 2020 ostaće upamćen po nekoliko interesantnih detalja. Osvojili su ga Italijani pobedivši Engleze u finalu. Održan je u čak 11 zemalja koje su bile domaćini i možda najviše po tome što je zbog pandemije Korona virusa odložen i što se igrao godinu dana kasnije, odnosno 2021. godine. Pre nego što su pobedili u finalu i osvojili svoju drugu titulu, Italijani su posle grupne faze morali da nadigraju Austriju, Belgiju i Španiju. Baš u tom četvrtfinalnom susretu sa Belgijancima dogodio se jedan detalj koji je mnoge nasmejao, ali mnoge i naljutio…

Italijani su pobedom prošli u polufinale

Meč se odigrao 2. jula na „Alijanc Areni“ u Minhenu. Sve što se od golova moglo videti na susretu desilo se u prvom poluvremenu. Nikolo Barela doveo je italijane u vođstvo, da bi rezultat povisio Lorenco Insinje. Pred sam kraj poluvremena Lukaku je sa bele tačke postigao jedini gol na utakmicu za Belgiju. Meč se ovim rezultatom i završio. Ipak, ono što je prethodilo prvom pogotku na utakmici danima se vrtelo po društvenim mrežama i izazivalo sarkastične komentare svih onih koji su imali priliku da ga vide.

Ćiro Imobile ostao je na travi posle duela sa Vertongenom.
Ćiro Imobile ostao je na travi posle duela sa Vertongenom.

Italija je bila u napadu. U borbi za jednu loptu u šesnaestercu Belgijanaca noge su podigli visoko Imobile i Vertongen. Ali nakon što je ona izbačena, napadač Lacija srušio se na zemlju kao pokošen. Uhvatio se za nogu previjajući se od navodnih bolova, što je pratila i grimasa na licu. Iznad njega je stajao Vermalen i vidno iznerviran gestikulirao da ne može da veruje kakvo foliranje upravo gleda. Ali odbijena lopta nije otišla daleko, veoma brzo Barela ju je odličnim šutem smestio u mrežu, kao nastavak prethodnog napada.

Ćiro Imobile se oporavio posle gola Italijana

Svi Italijani krenuli su da slave prvi pogodak na meču. Kada je shvatio šta se događa i da gotovo niko ne obraća pažnju na njegovo previjanje, Ćiro Imobile je ustao i otrčao da slavi sa saigračima kao da se baš ništa nije dogodilo. Ovakvo ponašanje naišlo je na salvu komantara na društvenim mrežama odmah nakon meča. Mnogi su ismevali potez iskusnog fudbalera originalnim komantarima, dok su drugi bili ljuti i kritikovali ovakvo ponašanje koje po njima nije bilo u skladu sa fer-plejom.

Ćiro Imobile je potrčao odmah nakon što je Italija postigla gol.
Ćiro Imobile je potrčao odmah nakon što je Italija postigla gol.

Legende Engleskog fudbala Alan Širer (o čijem neverovatnom startu karijere ste već mogli da čitate na našem sajtu) i Gari Lineker, koji su pratili ovaj meč kao saradnici jedne medijske kuće, nisu imale da kažu ništa lepo komentarišući ovaj potez italijanskog reprezentatica: „Čak i ne želim da se smejem zato što je patetično. Možete videti kako gleda u sudiju pre nego što je uopšte i pao. To je patetično, sramotno, eto šta je!“ – nije krio razočarenje Širer. „Pao je i očajnički želeo penal. Glumio je da je u agoniji, a onda je lopta ušla u gol i odjedanput je sa njim sve bilo u redu. Čudesan oporavak…“ – dodao je Lineker.
Kako je izgledao taj čudesni oporavak možete se podsetiti u videu koji je pred vama:

Prethodni tekstDel Pjero – Najunikatniji gol
Sledeći tekst„Rafalna paljba“ košarkaša Jugoslavije