Da li je Majkl Džordan velika „škrtica“?

Da li je Majkl Džordan velika
Da li je Majkl Džordan velika "škrtica"?
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Majkl Džordan i Čarls Barkli bili su fantastični košarkaši, ali i dugo godina veliki prijatelji. Ipak, posle decenija prijateljstva, prekinuli su svoj odnos, što je Barkliju veoma teško palo, o čemu je neretko i javno govorio: „Taj momak mi je bio kao brat jedno 20 godina. Zaista mi je žao što više nismo u dobrim odnosima. On je za mene najbolji košarkaš svih vremena i želim mu sve najbolje, ali ne postoji ništa što ja mogu da uradim da taj odnos popravim. Stvar koja mi smeta je to što nisam rekao ništa strašno. Rekao sam da, ma koliko ja voleo Majkla, on mora da prestane da angažuje ulizice u svom klubu. Ukoliko to ne učini, nikada neće postati dobar šef tima. Kada ste poznati, a Majkl je bio najpoznatiji čovek na svetu u jednom trenutku, svako želi da izvuče korist od vas. I zbog toga niko nije iskren prema vama. Mislim da je to bio jedan od razloga zbog kojeg smo se družili. Ja sam uvek bio direktan prema njemu!“
Iz vremena dok su drugovali, osim čestih velikih duela na terenu, ostale su i mnoge navodne anegdote o njihovim „ludim provodima“, o izlascima u kojima se puno trošilo i uživalo u lepom društvu, ali i Barklijeve pomalo šaljive optužbe da je njegov prijatelj zapravo velika „škrtica“.

Čarls Barkli i Majkl Džordan su dugo godina bili veliki prijatelji.
Čarls Barkli i Majkl Džordan su dugo godina bili veliki prijatelji.

„Ne postoje veće ‘škrtice’ od Skotija Pipena i Majkla Džordana!“ – znao je da kaže Čarls Barkli tokom svojih gostovanja. I baš tokom jednog takvog gostovanja, u kojem je zajedno sa Džordanom bio kod čuvene Opre Vinfri, Čarls Barkli je po prvi put ispričao jednu anegdotu (kasnije je i ponavljao tu priču tokom nekih gostovanja) o svom tadašnjem prijatelju, u kojoj je želeo da objasni svima kolika je on zapravo „škrtica“.
Iako će mnogi reći da je Barkli samo želeo da malo opusti atmosferu i da se našali na račun „Letećeg“, nije bilo ni malo onih koji su se iznenadili pričom o tome koliko je Džordan „tvrd“ na novac i koji su se zapitali da li je moguće da Majkl baš toliko ne želi da nekom udeli novac. I dok su neki i opravdavali Majkla, govorivši da je njegov stav zapravo ispravan, ostali su se pitali da li je ovo samo dobra šala ili pokazetelj da je verovatno najbolji košarkaš svih vremena zapravo velika „cicija“, a to je najbolje da procenite i sami nakon što na snimku pred vama pogledate anegdotu koju je „Veliki brbljivac“ ispričao o svom tadašnjem prijatelju.

Prethodni tekstKako sportsko klađenje utiče na popularnost samog sporta?
Sledeći tekstRobert Prosinečki – Gol protiv Jamajke, genijalnost ili slučajnost?