Da li ste ikada videli luđi gol?

Koliko igrača ili klubova koji koji se takmiče ili su se takmičili u prvoj ligi Jordana znate da nabrojite ne koristeći internet? To što verovatno ne znate ni jednog nije neko čudo pošto liga nije atraktivna, ali posle ovoga što ćete videti zapamtićete jednog igrača koji se takmičio u ovoj ligi, a njegovo ime je Motaz Salhani.
Da lepi golovi ne dolaze samo iz najjačih liga i od skupo plaćenih igrača, zahvaljujući internetu imali smo prilike da se uverimo više puta, pa ste tako na našem sajtu već imali prilike da čitate o prelepom golu Faiza Subrija iz Malezije koji je bio toliko lep da je osvojio „Puškaša“. Gol na koji vas danas podsećamo nije ništa manje atraktivan…

Motaz Salhani - Gol petom.
Motaz Salhani – Gol petom.

Sve se dogodilo 15. marta 2014. godine u jordanskom šampionatu kada su se sastali domaći Al Vehdat i gostujuća ekipa Al Ramta. Mreže su mirovale sve do 52. minuta kada su gledaoci imali priliku da vide nešto što se ne viđa svakoga dana. Domaća ekipa je otvorila polu-kontru, pa je Salhani trčao prema šesnaestercu kada mu je igrač poslao jednu dugu, ali preciznu loptu. On je u punom trku uspeo da između dva protivnička igrača zahvati loptu petom, ali tako da ona preleti razdaljinu od 30-ak metara na koliko se u tom trenutku nalazio i preleti golmana suparničke ekipe. Kada se lopta zakotrljala u mreži svima na stadionu posle šoka je bilo jasno da su upravo prisustvovali jednom od najlepših golova koji su viđeni te sezone, a i komentator susreta je bio svestan kakvom golu prisustvuje, pa je „pao u trans“. Motaz je umeo da svoje remek delo proslavi sa saigračima, a još bolje je to što je taj pogodak Salhanija značio i minimalnu pobedu njegovog tima protiv Al Ramta, pa je Al Vehdat ostao u tom trenutku i dalje na deobi prvog mesta u tamošnjem šampionatu. I ne samo to, Salhani je samo par meseci ranije, u januaru, potpisao za klub u kome je postigao prvi i ujedno najlepši gol u svojoj karijeri, a te sezone bio je i prvi strelac jordanske lige.
Naravno, video se kao požar proširio internetom, a 28-godišnji Motaz Salhani je preko noći postao poznat, ali sve zapravo muči isto pitanje. Da li je ovaj superatraktivan potez bio nameran ili je plod puke slučajnosti i sreće? Ako je imao nameru – svaka čast, a ako nije… Pa opet, svaka čast! Podsetite se ovog gola malo poznatog napadača rođenog u Siriji, gola koji mu je doneo pet minuta svetske slave, a koji je od mnogih proglašen za najatraktivniji gol 2014. godine:

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This