Dani Alves – Ulazak na teren naglavačke

Dani Alves – Ulazak na teren naglavačke
Dani Alves – Ulazak na teren naglavačke

Sećate li se finala Lige Šampiona iz sezone 2014/15? Barselona je kroz celo takmičenje dominirala, gotovo da nema tima protiv koga nisu postigli bar tri gola. Luis Enrikeov tim „gazio“ je redom, a kako i ne bi kada su „strašan“ napadački trio činili Mesi, Suarez i Nejmar. U ekipi su još uvek igrali Ćavi i Iniesta i zaista je bilo teško pružiti jači otpor ovakvoj ekipi. U finalu su se sastali sa Juventusom i ubedljivom, dominantnom igrom, srušili snove legendarnom Bufonu da podigne dugo čekani „Ušati pehar“. Rezultatom 3:1, Barsa se po peti put domogla titule prvaka Evrope, a golove su postigli Nejmar, Rakitić i Suarez, dok je Morata postigao počasni pogodak za ekipu iz Torina. Barselona je tako krunisala fenomenalnu sezonu u kojoj su već bili osvojili prvenstvo i kup Španije.
Da je u timu vladala dobra i opuštajuća atmosfera, možda najbolje govori jedan događaj koji se odigrao u oči finala, koje se odigralo u Berlinu, a koji je nasmejao mnoge. Za Danija Alvesa odavno je poznato da je pozitvino „lud“ i da često ume da napravi poteze koji se kasnije prepričavaju danima. Oni koji prate fudbal navikli su da od ovog igrača mogu da očekuju bukvalno sve, ali on nikada ne prestaje da ih šokira. Tako je bilo i dan pre velikog finala.

Dani Alves se odlučio da na neobičan način izađe na teren.
Dani Alves se odlučio da na neobičan način izađe na teren.

Igrači Luisa Enrikea krenuli su na trening kako bi osetili travu „Olimpijskog Stadiona“ u Berlinu, na kome će sutra uveče igrati najvažniji meč u sezoni.  Međutim, put do terena vodi pokretnim stepenicama, kojima su se svi igrači normalno i polako spustili. Što bi se reklo-kao sav normalan svet. Međutim, Dani Alves ne bi bio on kada ne bi našao alternativan način. On se nogama okačio o ivice pokretnih stepenica, a onda je naglavačke počeo da se spušta praveći njegove prepoznatljive grimase. Koliko su njegovi saigrači navikli na ludorije koje im svakodnevno priređuje najbolje govori Nejmar koji je išao odmah iza njega, a koji kao da nije ni obratio pažnju na akrobaciju koju omaleni Brazilac izvodi. Na njegovom licu nije se mogao videti čak ni smešak.
Mnogima je sa tog finala iz Berlina, pored sjajne partije koju je pružila Barselona, u sećanju ostao i ovaj mali detalj, a vi se možete podsetiti kako je sve izgledalo na snimku koji je pred vama:

Prethodni tekstDžordž Formen – „Prljav“ ili dozvoljen udarac?!
Sledeći tekst„Najprljaviji“ sukob ikada, ko je kriv za „tuču“ o kojoj se danima pričalo?