Darko Miličić – Memfisov „Hulk“

8. decembra 2008. godine Memfis Grizlisi su na svom terenu napravili malo iznenađenje i savladali Hjuston Roketse sa 109:97. U domaćem timu na poziciji krilnog centra kao starter je igrao Darko Miličić, koji je u tom meču imao veoma težak zadatak da u direktnom duelu protiv Luisa Skole pokaže zašto su ga smatrali jednim od najvećih svetskih talenata. Vreme koje je proveo na parketu Darko je solidno iskoristio, ali je zbog svojih „gluposti“ imao veoma malu minutažu, iako je bio starter na susretu.
Veoma brzo po početku meča Miličić je ušao u probleme sa ličnim greškama, pa je završio na klupi. Kada god bi ga trener tokom meča vratio u igru, Darko Miličić je u jednim od prvih napada pravio novu ličnu grešku i odmah bi bio vraćen na klupu, zbog čega je u meču igrao tek nešto više od 10 minuta. U trećoj četvrtini, Darko je posle odmora bio veoma motivisan i želeo je da konačno pokaže sve što zna, ali je očigledno nošen tom velikom željom ponovo u odrani bio preagresivan, pa je napravio novi faul, zbog čega je opet „morao“ na klupu. To je očigledno veoma iznerviralo Miličića, pa je rešio da iskali „bes“ na dresu.

Darko Miličić je "bes" zbog čestih ličnih grešaka na meču sa Hjustonom iskalio na dresu.
Darko Miličić je „bes“ zbog čestih ličnih grešaka na meču sa Hjustonom iskalio na dresu.

Dok je išao ka klupi, Darko Miličić je pocepao prednju stranu dresa na pola, a potom potpuno mirno seo na klupu kao da se ništa nije desilo i nastavio da prati nastavak meča. Iako bi mnogi ovakav potez osudili, navijačima i čelnicima Grizlisa se on na neki način dopao, pa su Miličića nazvali „Hulk“, po istoimenom strip junaku. Objavivši da potez Darka Miličića neodoljivo podseća na reakcije čuvenog strip junaka, čelnici Grizlisa su rešili da se Darkov „Hulkovski“ potez ne zaboravi, ali i da bude iskorišćen za nešto lepo, pa su dres koji je Darko Miličić pocepao na meču sa Roketsima odlučili da prodaju na humanitarnoj aukciji. Zanimljivo je da se potez Darka Miličića još dugo pamtio na NBA terenima, pa su neki drugi igrači, a među njima i Mark Gasol, kada su kasnije imali slične reakcije i cepali dres tokom susreta, znali da izjave kako su to uradili u Miličićevu čast.
Kako je izgledao „Hulkovski“ potez Darka Miličića, kada je u naletu „besa“ pocepao dres na pola, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

loading…

Author: Miloš

Share This Post On

Submit a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Share This