Usman Ahmed – Bokser kojem su se smejali i pre početka borbe

Usman Ahmed - Bokser kojem su se smejali i pre početka borbe
StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Ni Usman Ahmed, ni Ešli Sekston, nisu napravili značajnije bokserske karijere. Ipak, njihov meč, koji se održavao 22. januara 2010. godine u Brentvudu, privukao je veliku pažnju javnosti. Iako je u ringu bilo veoma zanimljivo i borba je rešena strahovitim nokautom Ešlija Sekstona, ono što je privuklo najveću pažnju ljubitelja boksa, dogodilo se pre početka meča…

Usman Ahmed je komičnim plesom prilazio ringu

Kada je oficijalni spiker meča najavio da će u ring ući Usman „Uzi“ Ahmed, bokser koji se borio pod zastavom Engleske, a koji je poreklom iz Pakistana, sa razglasa se začula muzika. Usman Ahmed, koji je oko vrata nosio zlatni lanac sa velikim priveskom sa svojim nadimkom, odmah pošto je predstavljen od strane oficijalnog spikera, odlučio se da zapleše. Na taj način je dolazio do ringa…

Usman Ahmed je pretrpeo strahovit nokaut u borbi protiv Ešlija Sekstona.
Usman Ahmed je pretrpeo strahovit nokaut u borbi protiv Ešlija Sekstona.

Usledio je Ahmedov ples koji je nasmejao gotovo sve koji su posmatrali borbu. Ples je propraćen zvižducima Sekstonovih navijača. Ipak, to nikako nije poremetilo Ahmeda. On se svojski trudio da pokaže svoje plesačko umeće.

Borba se za Ahmeda vrlo brzo završila

Plesajući kao da se spremao za to, a ne za borbu, Ahmed je samouvereno prišao ringu. Mnogi navijači su prokomentarisali da je pokušao da kopira legendarnog Nasima Hameda, koji je protiv Badilje po mnogima i preterao. Međutim, čini se da je to uradio na veoma loš način. Da stvar bude gora po Ahmeda, on je ubrzo, nepunih 120 sekundi po početku borbe, doživeo strahovit nokaut posle fantastičnog desnog krošea Ešlija Sekstona. Takav nokaut se veoma retko viđa u pero kategoriji u okviru koje je održana borba.
Ples Usmana Ahmeda, pre početka borbe sa Ešlijem Sekstonom, preko interneta je pregledan više miliona puta. Kako je izgledao ples koji je nasmejao mnoge, ali i nokaut koji je kasnije pretrpeo Usman Ahmed, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Prethodni tekstFizički obračun dvojice francuskih atletičara
Sledeći tekstDarko Miličić – Memfisov „Hulk“