David Nalbandijan – Diskvalifikacija zbog šutiranja sudije

U finalu teniskog turnira u Kvinsu 2012. godine sastali su se argentinski teniser David Nalbandijan i Hrvat Marin Čilić. Finale je završeno na nesvakidašnji način, a publika na terenima Kraljičinog kluba u Londonu, popularnog „Kvinsa“ bila je potpuno zbunjena dešavanjima na terenu.
Nalbandijan je dobio prvi set u finalu sa 7:6 (7:3), u drugom setu nije bilo brejka u prvih 6 gemova, a onda je u sedmom gemu Čilić došao do dve vezane brejk lopte. Čilić osvaja naredni poen i samim tim oduzima servis Argentincu, a Nalbandijan je pošto je izgubio živce u poenu kojim je njegov protivnik načinio brejk za vođstvo od 4:3, šutnuo reklamu koja se nalazila ispred linijskog sudije. U drugom setu nije bilo brejka u prvih 6 gemova, a onda je u sedmom gemu Čilić došao do dve vezane brejk lopte. Čilić osvaja naredni poen i samim tim oduzima servis argentincu, a Nalbandijan je pošto je izgubio živce u poenu kojim je njegov protivnik načinio brejk za vođstvo od 4 : 3, šutnuo reklamu koja se nalazila ispred linijskog sudije. Nalbandijan je verovatno pretpostavio da je materijal na kom se reklama našla čvršći, te je svom snagom "opalio" po njoj, ali na njegovu žalost reklama se raspala, a njegova noga je pogodila sudijinu, koji je jauknuo od bola.Nalbandijan je verovatno pretpostavio da je materijal na kom se reklama našla čvršći, te je svom snagom „opalio“ po njoj, ali na njegovu žalost reklama se raspala, a njegova noga je pogodila sudijinu, koji je jauknuo od bola. Na sudijinoj cevanici je počela da ide krv, a supervizor meča doneo je odluku da finale bude prekinuto i da David Nalbandijan bude diskvalifikovan zbog neprimerenog i nesportskog gesta.
Direktor turnira Kris Kermod rekao je da sudija „ima posekotinu na nozi“ i da je morao da bude odveden kod doktora, a Nalbandijan je na vrlo zanimljiv način objasnio svoj postupak: “Veoma mi je žao, ali su frustracije na terenu u tenisu ponekad velike i plod su zgusnutog kalendara, a ATP i dalje ne čini ništa da zaštiti igrače. Jasno je da nije trebalo tako da reagujem, pogotovo ne u finalu. Međutim, svi grešimo. Platiću kaznu po pravilniku, ali smatram da je prestroga odluka supervizora da prekine meč?!” – izjavio je posle meča Nalbandijan. Marin Čilić je tako čini se ni kriv ni dužan došao do svoje prve titule u karijeri na terenima sa travnatom podlogom.
Pogledajte i podsetite se nesportskog poteza Davida Nalbandijana sa teniskog turnira u Kvinsu 2012. godine, kojim je na jedan potpuno bizaran način okončan jedan vrlo cenjen i prestižan teniski turnir.

Prethodni tekstVejn Grecki – Sezona za pamćenje
Sledeći tekstReklama koja je obeležila fudbal devedesetih