Dejan Savićević – Lob za sva vremena

StarBet Kladionica Najbolji Bonusi

Može se slobodno reći da je u finalu Lige šampiona 1994. godine, koje se igralo na „Olimpijskom stadionu“ u Atinu, a u kojem su se sastali Milan i Barselona, Dejan Savićević igrao meč života i postigao gol za sva vremena! Tek što je počelo drugo poluvreme, „Genije“ je postigao gol o kojem se i danas priča, a uz Zidanov volej protiv Leverkuzena, Savićevićev gol se smatra jednim od najlepših u istoriji finalnih mečeva za titulu prvaka Evrope.
Na samom startu drugog poluvremena, Milan, koji je već imao prednost od 2:0 iako je pre susreta Barselona važila za apsolutnog favorita, probao je da izvede napad preko desne strane, ali je delovalo da će ih Migel Anhel Nadal lako osujetiti. Ipak, kad se činilo da će Nadal ispucati loptu i otkloniti opasnost pred svojim golom, lukavo mu Dejo oduzima loptu pored aut linije, a onda pre nego što je ušao u šesnaesterac, dok lopta odskače od zemlje, iz veoma teške situacije upućuje veličanstven lob udarc. Legendarni golman Barselone Andoni Zubizareta izašao je sa gol linije veoma malo, možda metar ili dva, ali to je bilo taman dovoljno da mu Dejan Savićević „spakuje“ lepoticu pod prečku i postigne jedan od najlepših golova u istoriji Lige šampiona.

Dejan Savićević proslavlja prelep pogodak koji je postigao u finalu Lige šampiona protiv Barselone.
Dejan Savićević proslavlja prelep pogodak koji je postigao u finalu Lige šampiona protiv Barselone.

„Da sam mnogo razmišljao sigurno ne bih pogodio. Dok je lopta odskakala, primetio sam da je golman bio predaleko od linije, pa sam odlučio da lobujem. Nisam bio od onih igrača koji ‘bockaju’ loptu i prebacuju golmana, Robert Prosinečki je bio bolji u tome. Ipak, pokušao sam da budem precizan i da loptu udarim snažno. Čim sam je šutnuo, video sam da će ući. Odmah sam počeo da slavim.“ – izjavio je mnogo godina kasnije o tom legendarnom golu Dejan Savićević.
Na mnogima rang listama UEFA sa najlepšim golovima u istoriji njihovih takmičenja, pogodak koji je postigao Dejan Savićević zauzima veoma visoko mesto. Kako je izgledao ovaj spektakularan gol, u kojem ćete sigurno uživati, a koji i preko 25 godina kasnije ostavlja navijače širom sveta bez daha, možete se podsetiti na snimku koji je pred vama.

Dejan Savićević – Lob za sva vremena from Milos Markovic on Vimeo.

Prethodni tekstRoj Makaj – Najbrži gol u Ligi šampiona
Sledeći tekstNađa Komaneči – Perfect 10