Derik Džons Junior – Zakucavanje preko „nepoznatog“ čoveka

Derik Džons Junior - Zakucavanje preko
Derik Džons Junior - Zakucavanje preko "nepoznatog" čoveka

Ubrzo pošto je 2016. godine postao član Finiks Sansa i zaigrao u NBA ligi, Derik Džons Junior je izgradio status jednog od najboljih „dankera“ u celokupnoj ligi. Često je oduševljavao publiku spektakularnim zakucavanjima. Svoj status jednog od najboljih „dankera“ u ligi „krunisao“ je pobedom na All-Star takmičenju u zakucavanju 2020. godine. Mnogi su smatrali da ta pobeda nije zaslužena i da je Aron Gordon bio bolji na tom takmičenju. Ipak, složili su se da je i Derik Džons Junior izveo fantastična zakucavanja…

Derik Džons Junior je spektakularno zakucao preko nepoznatog mladića

Nekoliko godina pre nego što je pobedio na All-Star takmičenju u zakucavanju, dok je bio član Finiks Sansa, tima kojem je Džon Pekson „srušio“ šampionske ambicije u legendarnom finalu, Derik Džons Junior snimio je i izveo jedno zakucavanje tokom „drive by dunk“ čelendža. To zakucavanje je i dalje predmet polemika. U leto 2017. godine Džons se sa prijateljima vozio ulicama Finiksa u nameri da se zaustavi pored jednog uličnog terena i izvede zakucavanje. Tako bi uzeo učešće u izazovu u kojem su učestvovali mnogi košarkaši. Iako su mnogi košarkaši svoje čelendže ispunjavali izvodivši „obična“ zakucavanja na praznom uličnom terenu, Derik se odlučio da izvede nešto malo drugačije…

Derik Džons Junior je stekao ime u NBA ligi spektakularnim zakucavanjima.
Derik Džons Junior je stekao ime u NBA ligi spektakularnim zakucavanjima.

Derik Džons Junior je zastao pored jednog uličnog terena za basket na kojem je nekoliko momaka šutiralo na koš. Nag do pojasa je istrčao iz automobila. NBA košarkaša pratili su prijatelji koji su sve snimali. On je sa loptom u rukama uhvatio velik zalet, uleteo na teren i iz punog trka preskočio jednog od momaka koji je „igrao basket“. Izveo je spektakularno zakucavanje.

Mnogi su zakucavanje protumačili kao pokušaj lične promocije Džonsa

Odmah pošto je zakucao, Džons je krenuo da „beži“ sa terena. I to dok je mladić, kojeg je malo zakačio dok ga je preskako tokom zakucavanja, ostao da „leži“ ispod koša. Džons je potom sa osmehom na licu seo u automobil i otišao „svojim poslom“, uspešno odradivši izazov.
I dok su pojedini fanovi bili oduševljeni zakucavanjem koje je izveo Džons i govorili da je bilo fascinantno kako je preskočio nepoznatog lika, nije bilo ni malo onih koji su bili razočarani. Naime, oni su tvrdili da se momak pomerio i „namestio“ idealno kako bi ga Džons preskočio. Tvrdili su i da je njegovo zakucavanje samo jedan loš pokušaj marketinškog trika i lične promocije. Pogledajte zakucavanje koje je na uličnom terenu izveo Derik Džons Junior tokom „drive by dunk“ čelendža, pa sami procenite da li je ono spektakularno ili samo loš pokušaj lične promocije.

Prethodni tekstKada je Toni Kukoč poslao trojicu „po burek“
Sledeći tekst„Navučen“ na fudbal od malih nogu