Dijego Maradona – Odbojka? Može!

Dijego Maradona – Odbojka? Može!

Mnogo je priča već ispričano o Dijegu Armandu Maradoni. Gotovo da se sve zna o njegovim fudbalskim uspesima, golovima, trofejima ali i kontroverznom životu van fudbalskog terena. I koliko god se polemika vodilo da li je najbolji svih vremena, da li je bolji od Pelea i da li je „Božija ruka“ nesportski potez ili genijalnost jedno je sigurno, Maradona je uvek smatran fudbalerom iz naroda. To je često dokazivao svojom prirodnošću i gotovo dečačkom spontanošću. Verovatno je zato i bio toliko omiljen i popularan.

Maradona je zaigrao odbojku bez korišćenja ruku

Još jedna situacija koja ide u prilog tome dogodila se davne 1995. godine. Igrao se odbojkaški Ol-star meč u dvorani „Hektor Ethart“ u Buenos Airesu i prisustvovale su zvezde poput Valdo Kantora i Markosa Milinkovića. Maradona je sedeo u prvom redu, a onda je od strane odbojkaša pozvan da im se pridruži u razigravanju i pokaže šta zna na nešto drugačijem terenu od kog je naviako. „El Pibe“ je rado prihvatio izazov. Potom je sve začinio time što nije želeo da dotiče loptu rukama već je počeo da dodaje nogom. To nikog nije posebno iznenadilo s obzirom na njegovo fudbalsko umeće. Međutim, kada je rešio da asistira ramenom i glavom, publika je bila u transu.

Maradona je uživao na odbojkaškom terenu.
Maradona je uživao na odbojkaškom terenu.

Sve je bilo toliko precizno i uigrano da se činilo da mnogi odbojkaši ne bi mogli rukama da odigraju tako dobro. Maradona je uživao, smejao se i sa neverovatnom lakoćom radio oni što je mnogima bilo nezamislivo. Nakon nekoliko sjajnih proigravanja pozdravio je publiku koja je euforično odgovorila fudbalskom božanstvu Argentine. Posle meča sasvim ležerno je odgovorio novinarima. „Bio sam ohrabren od strane igrača da izađem i pokupio sam par lopti tamo.“
Podsetite se kako je sve izgledalo, koliko je sa loptom bio dobar Dijego i kako se činilo da može bez problema igrati odbojku bez ruku.

Prethodni tekstLeri Bird – Pogodak kakav košarka nije videla
Sledeći tekstNajneverovatniji sportski incident?!